Udland

Princes familie sagsøger hans læge

Verdensstjernens familie anklager læge for ikke at forhindre det forudsigelige.

Da rockikonet Prince døde i 2016 som følge af en overdosis smertestillende, var der ingen, der kunne forklare, hvordan stjernen var kommet i besiddelse af medicinen.

Alligevel valgte politiet i starten af 2018 at afslutte efterforskningen af den 57-årige sangers død - uden at have rejst nogle sigtelser. Men nu er der landet endnu en anklage i den ellers lukkede sag. Det skriver Startribune.

For nyligt har pårørende til Prince sagsøgt stjernens læge, Michael Schulenberg, for at udskrive den smertestillende medicin, der førte til dødsfaldet.

- Han formåede ikke at evaluere, diagnosticere, behandle og vejlede Prince for hans åbenlyse afhængighed af opioider (syntetisk morfin, red.), og derudover lykkedes det ham ikke at tage passende tiltag for at forhindre det forudsigelige, fatale resultat af den afhængighed, lyder det i anklageskriftet mod familielægen.

Det bliver dermed konkluderet, at det var lægens afvigelse fra acceptabel, medicinsk praksis, der spillede den afgørende rolle i Princes død.

50 gange stærkere end heroin

På et pressemøde tilbage i april kom det frem, at stjernen angiveligt havde taget medicinen ved en fejl.

For efterforskningen havde vist, at det var den smertestillende medicin fentanyl, der er 50 gange stærkere end heroin, der havde resulteret i Princes død. 

Og ifølge anklagemyndigheden pegede efterforskningen på, at stjernen var i den tro, at det var noget betydelig mildere, han tog.

Ingen kendte til den forkerte medicin

I samme omgang slog anklageren fast, at der ikke var beviser for, at nogen omkring Prince kendte til, at musikeren havde fået udskrevet de forkerte piller, der indeholdte den betydeligt stærkere smertestillende fentanyl.

Derfor har lægens advokat heller ikke i sinde at indgå forlig i sagen.

- Vi har fuld forståelse for, at situationen er svær for Prince' pårørende og hans fans over hele verden. Når det er sagt, så står Dr. Schulenberg ved den behandling, som Mr. Nelson (Prince, red.) har fået, skriver lægens advokat, Paul C. Peterson, i en skriftlig udtalelse til Startribute.

- Vi har derfor tænkt os at forsvare os i denne sag.

Forlig med læge

Det er ikke første gang, at lægen er centrum i efterforskningen af sangerens død, og der er også tidligere indgået et forlig.

Her skulle Michael Schulenberg betale, hvad der svarer til omkring 180.000 danske kroner. Til gengæld fik han lov til at beholde sin autorisation.

Den sag handlede dog om udskrivelsen af en anden og mindre stærk smertestillende medicin og ikke fentanyl.