Udland

Nøgne turisters badetur i springvand udløser skandale i Rom

Det har sat italienernes sind i kog, at de to mænd smed tøjet ved et af byens populære turistmål.

Forbipasserende romere troede ikke deres egne øjne forleden, da to unge mænd ved højlys dag smed al tøjet og hoppede i en af de store fontæner ved den kendte Piazza Venezia.

Først badede de to engelsktalende turister i underbukser, men da de opdagede, hvor stort et publikum der havde samlet sig, blev de ekstra kåde, og trak bukserne ned.

Nogle var lamslåede, andre morede sig, mens flere af de tilstedeværende filmede det opsigtsvækkende 'badeshow' og lagde videoer og billeder ud på de sociale medier.

Nu er de to nøgenbadere efterlyst af myndighederne, som har sendt billedmateriale rundt til adskillige konsulater i Rom i håb om at få hjælp til at opspore gerningsmændene.

- Italien er ikke deres badeværelse, raser den italienske indenrigsminister Matteo Salvini på Twitter.

Det er forbudt at bade i fontæner, at sidde og spise på kirketrapper, at klatre på statuer, tage selfies på toppen af gamle monumenter og så videre.

Hvis man gør det alligevel, udløser det klækkelige bøder. Bare man for eksempel sprøjter med lidt vand fra Trevifontænen, kan det give en bøde på 400 euro.

Italienerne er meget stolte af deres mange gamle kulturskatte. Mangel på respekt overfor eksempelvis smukke, ældre bygningsværker, antikke kunstskatte og kirker kan ikke tolereres. I dette tilfælde drejede det sig oven i købet om et monument, der er rejst til minde om de faldne soldater fra diverse krige. Et nærmest helligt sted, som kræver eksemplarisk opførsel og andægtighed at nærme sig.

Italienere kræver hårde straffe

Romerne er derfor harmdirrende. På avisen Corriere della Seras facebookside har tusindvis af brugere liket og kommenteret den skandaløse optræden foran Piazza Venezias Vittorio Emanuele-monument.

- De bør retsforfølges, få en hastedom og gigantiske bøder med krav om erstatning. Ingen løsladelse før alt er betalt. Det skulle være let at ordne, men de mennesker der burde sørge for det, er sikkert på ferie, skriver Anna Mencarelli.

- Man får helt ondt i maven af at se de billeder. Hvis jeg havde været i nærheden, havde jeg tilkaldt ordensmagten. Det er simpelthen ækelt!, lyder det fra en anden italiener, Giovanna Pierri.

En tredje går skridtet videre i sit forslag til en straf for de to nøgenbadere.

- De lømler burde tvinges til at rejse til Nordkorea for at mærke, hvad myndighederne ville gøre ved dem dér, skriver Marco De Biasi.

Der er med andre ord ingen kære mor. Alle håber, at de skyldige vil blive behørigt straffet, og at de vil få sig en ordentlig lærestreg, som andre kan lade sig afskrække af, i håbet om at den slags ikke vil gentage sig.