Udland

Trump frygter at blive lokket i fælde i Rusland-afhøring

Der har tidligere været spekuleret i, om specialanklageren Robert Mueller vil stævne præsidenten, hvis ikke han deltager frivilligt i Rusland-undersøgelsen. Jim Lo Scalzo / Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident vil ikke stå i en situation, hvor det bliver hans ord mod fyret FBI-chefs ord.

USA's præsident, Donald Trump, er bange for, at hans udtalelser i forbindelse med en eventuel afhøring i Robert Muellers Ruslands-undersøgelse vil blive brugt imod ham.

Det siger han mandag i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

- Selv hvis jeg siger sandheden, så gør det mig til en løgner. Det går ikke, siger præsidenten blandt andet.

Dermed er præsidenten helt på linje med sin advokat - tidligere New York-borgmester Rudy Giuliani.

Han advarede i weekenden Trump mod at forklare sig under ed på grund af faren for at "gå i en fælde og begå mened".

Frygter at blive anklaget for mened

I interviewet med Reuters fortæller præsidenten, at han er bange for, at hans udtalelser vil blive sammenholdt med udtalelser fra andre personer, der har været afhørt af Robert Mueller - ikke mindst den nu fyrede FBI-chef James Comey.

Donald Trump er bekymret for, at han kan blive tiltalt for mened, hvis hans udtalelser ikke stemmer overens med James Comeys.

- Så hvis jeg siger noget, og han (James Comey, red.) siger noget, og det er mit ord imod hans, og han er bedste venner med Mueller, så vil Mueller måske sige: Jeg tror på Comey, forklarer præsidenten.

På trods af sine forbehold ønsker Donald Trump ikke at kommentere, hvorvidt han i sidste ende vil lade sig afhøre af Mueller.

Fjernede sikkerhedsgodkendelse

Den tidligere FBI-chef Robert Mueller er blevet sat i spidsen for en efterforskning, der blandt andet skal klarlægge, hvorvidt medlemmer af Trumps kampagnestab samarbejdede med russiske agenter under valgkampen i 2016.

Donald Trump ønsker i interviewet med Reuters ikke at svare på, om han overvejer at fjerne Robert Muellers sikkerhedsgodkendelse.

Det gjorde han i sidste uge mod den tidligere CIA-chef John Brennan, der gentagne gange havde kritiseret præsidentens udenrigs- og sikkerhedspolitik.