Udland

Kvinde ville redde sin hund fra glubsk alligator - endte med selv at blive slået ihjel

Alligatoren er siden blevet indfanget og aflivet.

En gåtur med hunden endte mandag fatalt for en 45-årig kvinde fra South Carolina. Her blev mødet med en næsten to og en halv meter lang alligator hendes endeligt. 

Det skriver blandt andre nyhedsbureauet Reuters

Vidner har forklaret, at den 2,44 meter lange alligator bed ud efter kvindens hund, og i forsøget på at beskytte den endte kvinden selv med at blive fanget af alligatorens tænder og hevet under vand, til hun druknede.

- Angiveligt havde hunden forvildet sig for tæt på lagunen, og alligatoren forsøgte at angribe den. Da kvinden prøvede at skærme hunden, gik alligatoren til angreb på hende i stedet, fortæller Edward Allen, der er talsmand for politiet i Beaufort County til CNN.

Et vidne tilkaldte dernæst politiet, men da var det for sent for kvinden, hvis hund modsat sin ejer overlevede angrebet. 

Politiet indfangede og aflivede siden den alligator, der formodes at stå bag angrebet.

Sjælden hændelse

Edward Allen uddyber overfor CNN, at lokale ikke har noget at være urolige for på trods af den tragiske ulykke. 

- Det er meget sjældent, det sker, og vi håber, vi ikke skal være vidne til den slags nogensinde igen, siger han til mediet, og han har formentlig ret. 

Det er nemlig yderst sjældent, alligatorer angriber mennesker i USA. Her er der faktisk større sandsynlighed for at blive dræbt af et bondegårdsdyr, hvepse, bier eller hunde, skriver Reuters.

Eksempelvis var der i perioden fra 1999 til 2014 921 amerikanere, der døde af bi-, hvepse og gedehamsestik, mens angreb fra krokodiller og alligatorer i samme periode var skyld i ni dødsfald. Sådan skriver CNN.