Dansker forsvundet på rejse i Polen - ikke set i 20 dage

Mandag er den store polske avis Wyborcza gået ind i bestræbelserne på at finde den forsvundne Kaj Ole Hansen.

Et billede af vasketøj, der er lagt over en stol på en altan, er det sidste livstegn fra Kaj Ole Hansen.

Den 63-årig mand fra Lobbæk på Bornholm opholdt sig i den polske by Leba, efter han havde rejst rundt i landet siden den 18. juli.

Men den 29. juli stoppede kontakten med hans familie. Ifølge et Facebook-opslag fra familien var han ellers aktiv på blandt andet Facebook, indtil al kontakt til ham ophørte.

Den pludselige tavshed fra 63-årige Kaj Ole Hansen fik familien til at kontakte politiet.

- Det var og er fortsat usædvanligt, at vi ikke har hørt noget fra ham, siger sønnen Steffen Hansen mandag til TV 2.

I dag - godt 20 dage efter - er Kaj Ole Hansen fortsat meldt savnet.

- Han har ikke før været ude at rejse, hvor han er blevet væk på nogen måde. Det har altid været en almindelig rejse, hvor man ser nogle ting, og så kommer hjem igen. Derfor undrer vi os, siger Steffen Hansen.

Kaj Ole Hansen skulle have været med en båd mod Danmark senest den 16. august, men han var ikke om bord på båden.

Polsk politi er på sagen

Bornholms Politi er opmærksom på Kaj Ole Hansens forsvinden. Ifølge politiet er man i dialog med det polske politi, der står for at efterlyse ham i landet. Samtidig er sagen blevet en del af et fælles samarbejde i Norden.

TV 2 Bornholm har været i kontakt med det polske politi, der fredag bekræftede, at man har sat en efterlysning i gang.

- Vi har undersøgt de steder, han har været og skove omkring stedet. Derudover har vi undersøgt, om der var overvågningskameraer i området, hvor han befandt sig, inden han forsvandt, men det var der desværre ikke. Vi har også tjekket hospitaler og herberger.

- Derudover er der sendt en beskrivelse af manden til politimænd i regionen, mens politistationer uden for regionen også har modtaget efterlysningen og beskrivelsen af ham. Landets sundhedsvæsen er også blevet bedt om at henvende sig til os, hvis han gør brug af et af stederne, skrev sergent major Aleksandra Ligmanowska fra det lokale politi i Lebork i en mail fredag til TV 2 Bornholm.

Håbet lever fortsat

Mandag er den store polske avis Wyborcza gået ind i bestræbelserne på at finde Kaj Ole Hansen. I et opslag i avisen efterlyser de den 63-årige. 

Steffen Hansen er glad for, at de polske medier har valgt at dele efterlysningen af hans far.

- Vi håber, at vi får ham tilbage i levende tilstand. Håbet svinder lidt ind. Det er en surrealistisk følelse, at han er væk, og vi ikke kan komme i kontakt med ham. Jeg kan snakke om det, men jeg har svært ved at føle og forstå det.

Steffen Hansen har to scenarier, som han tænker, at hans far kunne være blevet udsat for. Det ene er et overfald, men ifølge sønnen udstråler han ikke, at han har mange penge. Den anden mulighed er, at Kaj Ole Hansen har fået et ildebefindende.

Den sidste mulighed er mest sandsynlig, fortæller Steffen Hansen.

- Han har påbegyndende svagt hjerte. Efter en gåtur i varmen kan han have fået ubehag. Han kan være blevet indlagt, eller nogle gode mennesker kunne have taget ham ind for at hjælpe ham. Jeg ved det ikke.

Kaj Ole Hansen har sidst opholdt sig i Leba, der er en by i den nordlige del af Polen med omkring 4000 indbyggere.

Hvis du sidder inde med oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 114.