Udland

Avis: MeToo-frontkvinde udsatte 17-årig for overgreb

Asia Argento har betalt stort beløb til en person, der anklager hende for overgreb, skriver The New York Times.

Den italienske skuespiller og instruktør Asia Argento har angiveligt aftalt en betaling på 380.000 dollar til skuespilleren Jimmy Bennett, der anklager hende for at have begået et seksuelt overgreb mod ham i 2013.

Det skriver The New York Times.

Asia Argento, der var en af de første til offentligt at anklage produceren Harvey Weinstein for seksuelle overgreb, skal have haft sex med Jimmy Bennett på et hotelværelse i Californien, da han var 17 år, og hun var 37.

Det viser dokumenter, som The New York Times har modtaget på mail. Den seksuelle lavalder i Californien er 18 år.

Mor-søn-forhold

Asia Argento og Jimmy Bennett spillede sammen i filmen 'The Heart Is Deceitful Above All Things' i 2003, hvor Bennett var syv år.

Efterfølgende har de to - blandt andet på sociale medier - beskrevet deres forhold som et mor-søn-forhold.

I 2013 mødtes de så på et hotel i Californien. Her skal Argento være begyndt at kysse Bennett, hvorefter de havde sex. Efterfølgende tog Argento flere billeder af de to sammen.

I dokumenterne, som The New York Times har modtaget, forklarer Bennett, at han efterfølgende følte sig "ekstremt forvirret, krænket og frastødt".

Senere samme måned sendte han dog en besked til Argento på Twitter.

- Miss you momma!!!! (jeg savner dig, mor, red.), lød det i tweetet.

Aftalte at betale 380.000 dollar

Argento indgik ifølge dokumenterne en aftale om betaling med Bennett i oktober sidste år, da beskyldningerne for alvor begyndte at rulle imod Harvey Weinstein i forbindelse med den såkaldte MeToo-bevægelse.

En bevægelse, som har Argento som en af de fremtrædende skikkelser.

Aftalen lød på, at hun skulle betale 380.000 dollar til Bennett over halvandet år. Den første betaling lød på 200.000 dollar og blev foretaget i april i år, skriver The New York Times.

Betalingen skulle ikke ses som en fortrolighedsaftale, men den betød eksempelvis, at Bennett ikke måtte offentliggøre følsomme billeder af de to, forklarer Argentos advokat i en besked til Argento ifølge avisen.

Kærester med Anthony Bourdain

Asia Argento var kærester med den berømte kok Anthony Bourdain, der tog sit eget liv i starten af juni. Han var en aktiv del af Argentos engagement i MeToo-kampagnen.

Ved årets filmfestival i Cannes holdt Asia Argento en tale, hvor hun blandt andet kaldte filmfestivalen for Harvey Weinsteins ”jagtplads”.

Hun har selv fortalt, at filmproduceren voldtog hende i 1997, da hun var 21 år.

The New York Times har uden held forsøgt at få en kommentar fra Argento.

#MeToo tidslinje

  1. Et væld af kvinder står frem og anklager den 64-årige filmproducent Harvey Weinstein for sexchikane og seksuelle overgreb.

  2. Skuespiller Alyssa Milano genoptager hashtagget #MeToo (oprindeligt brugt først af Tarana Burke på det sociale medie Myspace i 2006) og opfordrer kvinder og mænd til at dele deres historier om seksuelle overgreb og sexchikane under dette hashtag.

  3. Filmmanden Peter Aalbæk anklages for sexchikane. Herefter følger en lang række anklager mod ham.

  4. Et stigende antal fremtrædende personer fratræder deres stillinger efter anklager om seksuelle krænkelser. Heriblandt tidligere chef for Amazon Roy Price. Skuespiller Dustin Hoffman bliver ligeledes anklaget.

  5. TV 2 laver en undersøgelse, der viser, at 32 procent ud af 297 kvindelige medlemmer af Skuespillerforbundet er enige eller meget enige i, at "der er problemer med sexchikane over for skuespillere i branchen i Danmark".

  6. Skuespiller Kevin Spacey fjernes fra serien 'House of Cards' efter anklager om seksuelle krænkelser.

  7. Fem kvinder anklager komikeren Louis CK for seksuelle overgreb.

  8. Præsident Trump forsvarer politiker Roy Moore, efter flere kvinder anklager ham for seksuelle krænkelser. Nogle af dem var teenagere på tidspunktet for krænkelsen.

  9. Time Magazine udråber 'The Silence Breakers' (dem der bryder tavsheden red.) til årets person.