Kvinde faldt over bord på krydstogtskib - reddet 10 timer efter

Den britiske kvinde, der faldt over bord, er i stabil tilstand efter hændelsen.

I mere end 10 timer lå en britisk kvinde i havet omkring 95 kilometer fra Kroatiens kyst.

Hun kæmpede for sit liv, efter hun søndag morgen var faldet over bord på et krydstogtskib.

Det skriver Sky News.

- Jeg faldt over bord i bagenden af Norwegian Star. Jeg lå i vandet i 10 timer, så disse fantastiske fyre reddede mit liv, sagde den 46-årige kvinde Kay Longstaff, da hun blev mødt af den lokale presse, kort før hun blev ført ind i en ambulance.

- Jeg er meget heldig, at jeg er i live, lød det fra kvinden.

Kystvagten blev underrettet med det samme meldingen om person over bord kom, og der blev startet en søgnings- og redningsoperation. Men der skulle altså gå 10 timer, før hun blev fundet.

- Vi er meget glade for at kunne redde et menneskeliv, siger skibets kaptajn, Lovro Oreskovic, der tilføjer, at kvinden var udmattet, da hun blev reddet.

Vakte stor lettelse

Krydstogtsskibet, som kvinden rejste med, var Norwegian Cruise Line.

Den britiske kvinde blev efterfølgende indlagt på et sygehus i byen Pula, hvor meldingen er, at hendes tilstand er stabil.

En talsperson fra Norwegian Cruise Line siger ifølge The Guardian, at det vakte stor lettelse, at det lykkedes at redde kvinden.

- Vi er meget glade for, at personen, der er bosiddende i Storbritannien, er i sikkerhed og snart vil blive genforenet med sine venner og familie.

Der er ikke kommet yderligere detaljer frem om, hvordan ulykken skete. Kvinden fortalte selv, at hun sad bagerst på skibet, da hun faldt over bord.

Omstændighederne ved hændelsen er ved at blive undersøgt, og den britiske ambassade i Kroatien er blevet informeret.