Udland

324 er omkommet under massive oversvømmelser i Indien

Monsunregnen har tvunget over 200.000 til at forlade deres hjem i det sydlige Indien.

Mindst 324 mennesker er omkommet under store oversvømmelser i Kerala i det sydlige Indien, hvor monsunregn har tvunget hele landsbyer til at forlade deres hjem og søge tilflugt i nødcentre.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

Og alt tyder på, at det kun bliver værre.

Vandstandene stiger fortsat på grund af den voldsomme regn, hvilket tvinger folk til at forlade hus og hjem. Indtil videre er mere end 200.000 mennesker blevet sendt på flugt på grund af det voldsomme regnskyl.

Normalt valfarter turister til det Kerala, men den tiltagende monsunregn tvinger i øjeblikket områdets beboer til at flygte.

Redningsindsatsen øges

Den indiske premierminister, Narendra Modi, ventes at besøge katastrofeområdet inden for kort tid, og regeringen har bedt militæret om optrappe en redningsindsats, hvor der allerede anvendes helikoptere og hundredvis af både og soldater.

- Jeg har bedt forsvarsministeriet om flere helikoptere, siger delstatens chefminister, Pinarayi Vijayan, i delstatens hovedstad, Thiruvananthapuram.

Pinarayi Vijayan fortalte tidligere på ugen, at delstaten aldrig har oplevet noget lignende:

- Vores delstat oplever hidtil uset ødelæggende oversvømmelser. Katastrofen har forårsaget udbredt elendighed og ødelæggelse.

Monsunregnen er en tilbagevendende begivenhed, og det er ikke første gang, de indiske myndigheder har måttet evakuere lokale.

Mens monsunregnen efterlader hundredtusinde mennesker hjemløse, udgør de jordskred, den massive mængde vand udløser, en regulær livsfare.

Myndighederne anslår, at de mange dødsfald skyldes, at folk er blevet begravet i netop de vildfarende jordmasser, skriver BBC.

Tilbagevendende fænomen

Delstaten, der er hjem for 33 millioner mennesker, bliver hvert år ramt af kraftig monsunregn på denne årstid.

TV 2s meteorolog Sebastian Pelt forklarer det våde vejrfænomen således:

- Monsunen er et særligt vejrfænomen, som opstår over store dele af det sydlige Asien i sommermånederne. Når de store landområder - som eksempelvis Indien - opvarmes i løbet af foråret og sommeren, stiger temperaturen og luften til vejrs, fortæller han og fortsætter:

- Det danner et lavtryk, som "trækker" vind fra havet ind over land. Luften er fugtig og stiger til vejrs over landområderne, hvor der de følgende måneder falder særdeles store mængder regn.

Han uddyber, at der generelt falder omkring 1.000 millimeter regn i løbet af de måneder, som monsunen varer i Indien. Lokalt kan der dog falde helt op til 10.000 millimeter.

- Til sammenligning falder der på ét år i Danmark 712 millimeter regn, hvilket viser hvor ufattelig store mængder nedbør, der er tale om.

Monsunen starter som regel først på sommeren, og varer indtil midt på efteråret.

Indiske soldater står fra militærets helikoptere og hiver nødstedte op.

Alle fly aflyst i regionen

Kerala, der er berømt for sine palmestrande og teplantager, er normalt en populær destination for turister, men situationen i øjeblikket har tvunget myndighederne til at aflyse alle fly ind og ud af den oversvømmede region i foreløbig tre dage.

Nogle distrikter i delstaten har sågar indført forbud mod, at turister opholder sig i området.

Ligeledes er alle skoler i delstatens 14 distrikter blevet lukket, og private hospitaler bliver opfordret til at tage tilskadekomne ind gratis.