Udland

Tv-værtindes angreb på Danmark vækker opsigt i amerikanske medier

Trish Regan bliver nu konfronteret med sine udtalelser i amerikansk presse.

Trish Regan - vært på Fox Business Network, der opsigtsvækkende sammenlignede Danmark med Venezuela i sit tv-program - har været debatteret vidt og bredt i dansk presse de sidste par dage. 

Den kvindelige vært behøver dog ikke længere at bruge tiden på at oversætte danske artikler som denne for at læse om sig selv og den store furore, som hun har skabt.

Flere amerikanske medier er nemlig hoppet med på vognen og beretter om en Fox-vært på afveje.

- Regans indledende karakteristik af Danmark som en dyster nation, der berøver sine borgere hænger ikke sammen. Det har enhver besøgende i landet sandsynligvis bemærket. Tallene for beskæftigelsen i Danmark er højere end i USA. Og danske borgere er også mere produktive end deres amerikanske kollegaer, skriver Washington Post.

Huffington Post bruger de to landes hovedstæder for at afvise tesen om, at der skulle være de store lighedspunkter mellem de to lande. 

- København er kåret som den niendebedste by at leve i. Venezuelas hovedstad Caracas har været epicenter for voldelige demonstrationer og historisk høje inflationsrater, skriver mediet. 

Regan har "præciseret" udtalelse

I Danmark fik Fox Business' indslag adskillige politikere og Danmarks ambassadør i USA til tasterne. Blandt andet finansminister Kristian Jensen (V), der i direkte vendinger meddelte, at hun ikke skulle "pisse" på Danmark.

Tirsdag "præciserede" Trish Regan så sine udtalelser. 

- Jeg vil gerne præcisere min pointe fra min udtalelse i sidste uge om socialisme. For at udtrykke mig klart antydede jeg aldrig, at forholdene i Danmark på nogen måde lignede den nuværende tragedie i Venezuela. 

Hun har imidlertid fortsat ikke forholdt sig til, om hun står ved sine påstande om, at danskere hverken gider at arbejde eller færdiggøre deres studier, som hun sagde på Fox Business.

Spørgsmål som TV 2 endnu ikke har fået svar på fra Trish Regan. 

Imidlertid rækker den foreløbige præcisering tilsyneladende for Kristian Jensen, der takkede alle dem, der havde hjulpet med at lægge pres på Trish Regan.

- Noget er råddent i Danmark

Fox Business Network er USA's mest sete erhvervskanal. Indslaget, der blev set omkring en million gange på Facebook på under et døgn, starter med dækbilleder af optøjer i Venezuela.

I indslaget sagde Trish Regan, at alle danskere reelt arbejder for staten, når topskatten var 56 procent i 2015. I 2013 var det ifølge studieværten kun i tre kommuner, at over halvdelen af befolkningen arbejdede.

- Ingen mad, ingen job, vold, røverier. Det er, hvordan socialisme ser ud i Venezuela. Venezuelanere sulter. Når demokrater taler om socialisme, så siger de: "Vi taler ikke om Venezuela. Vi taler om Danmark".

- Men noget er råddent i Danmark. For de gratis ting i Danmark er ikke gratis, sagde Trish Regan.

Fox Business Network har tirsdag aften lagt Trish Regans præcisering af udsagnet ud i en videooptagelse på stationens hjemmeside.