Udland

Anklager politiker for at hylde terrorister fra München

Ifølge Jeremy Corbyn selv deltog han i en mindeceremoni for 47 personer, der i 1985 blev dræbt i et israelsk bombeangreb.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og lederen af det britiske Labour-parti, Jeremy Corbyn, er kommet på kollisionskurs på det sociale medie Twitter.

Det sker, efter Benjamin Netanyahu har kritiseret Jeremy Corbyns deltagelse i en mindeceremoni for palæstinensere i Tunesien. Her skulle Corbyn ifølge Netanyahu have lagt en krans på en grav tilhørende en af de terrorister, der stod bag massakren ved OL i München i 1972. Det skriver Sky News.

Mandag aften skrev den israelske premierminister på Twitter:

- At Jeremy Corbyn lægger en krans på en grav tilhørende en terrorist fra massakren i München, og hans sammenligning af nazisterne og Israel, fortjener utvetydig fordømmelse fra alle – venstre, højre og alt der imellem.

Dét fik prompte Jeremy Corbyn til at gå på Twitter og skrive følgende:

- Den israelske premierministers påstande om mine handlinger og udtalelser er falske. Det, der fortjener utvetydig fordømmelse, er israelske styrkers drab på 160 palæstinensiske demonstranter i Gaza siden marts, heriblandt adskillige børn.

Ifølge Jeremy Corbyn deltog han for fire år siden i en mindeceremoni for 47 personer, der i 1985 blev dræbt i et israelsk bombeangreb. Labour-lederen erkender, at han var til stede ved en ceremoni for de terrorister, der angiveligt udførte massakren i München, men at han ikke var ”direkte involveret” i kransenedlæggelsen.

Nødt til at stoppe volden

Corbyn siger, at han var til stede ved ceremonien, fordi han ”ønskede en passende mindeceremoni for alle mennesker, der nogensinde er blevet dræbt i et terrorangreb – uanset hvor”.

Den britiske politiker tilføjer:

- Fordi vi er nødt til at stoppe det. Du kan ikke forfølge fred gennem en cyklus af vold. Den eneste måde at forfølge fred på er ved en cyklus af dialog.

Benjamin Netanyahus kritikpunkt omkring Corbyns sammenligning mellem Israel og nazisterne bunder efter alt at dømme i en video, der i sidste uge så dagens lys.

I videoen siger Jeremy Corbyn, at besættelsen af Vestbredden er ”af den slags, der vil vække genkendelse hos mennesker i Europa, der oplevede at være besat under Anden Verdenskrig”.