Kontroltårn forsøgte at tale flytyv til landing

Den 29-årige mand døde, da flyet styrtede i et skovområde.

- Tillykke, du gjorde det, lad os nu prøve at lande flyet sikkert og uden at skade nogen på landjorden. 

Sådan forsøgte operatøren i kontroltårnet at tale den 29-årige lufthavnsansatte til at lande, efter han fredag havde stjålet et passagerfly i Seattle-Tacomas internationale lufthavn i den amerikanske delstat Washington. 

Det fremgår af en lydoptagelse af korrespondancen, som CNN har fået adgang til. Det er uvist, på hvilket tidspunkt under flyveturen, som startede omkring klokken 20 lokal tid, at samtalen fandt sted.

Men flytyven tøvede:

- Oooookay...fandens. Jeg ved ikke rigtig, mand! Jeg ved ikke rigtig! Jeg vil ikke. Jeg håbede ligesom, at det ville være det. Forstår du?

Den 29-årige mand nåede at være i luften i en time. Den kostbare tid blev brugt til at afprøve adskillige luftstunts, som blandt andet talte flere voldsomme dyk. 

Forsøgte at få flytyv til at lande

Undervejs blev forsvarets F-15 fly sendt ud for at få ham til at lande, ligesom kontroltårnet forsøgte at tale manden til fornuft. Men forgæves.

Den 29-årige var tilsyneladende på en selvmordsmission. Til sidst styrede han flyet mod jorden i et skovområde på Kentrol Island, hvor han blev dræbt.

Flyet var af typen Q400 og tilhørte Alaska Airlines. 

Troede det var et flyshow

Flere øjenvidner troede, der var tale om et flyhow, da de så flyet turnere på himlen. 

En af dem var John Waldron, som til CNN fortæller, at han gik en tur langs vandet, da han så de to F-15 fly følge efter passagerflyet, der tumlede rundt i luften.

Han kom dog på andre tanker, da han i næste øjeblik så en tyk røgsky efterfulgt af en eksplosion. 

- Alle stod bogstaveligt talt lammet på stedet, mens de mumlede om, hvad der kunne være sket, husker John Waldron.

- Så vidt vi ved, var mekanikeren alene i flyet, sagde Paul Pastor, politichef i Pierce County efterfølgende under et pressemøde.

- Jeg forstår, han lavede nogle luftmavører eller den slags. Og jeg ved, at et par jagerfly blev sendt på vingerne fra en luftbase. Intet tyder på, at manden prøvede at ødelægge eller angribe noget, men han styrtede ned på øen, og der opstod en brand.

Myndighederne undersøger nu de nærmere omstændigheder i forhold til styrtet.