Skibet her har en millionlast ombord, men det kan ikke komme i havn

Et fragtskib med sojabønner for 130 millioner kroner er blevet symbol på handelskrigen mellem USA og Kina.

Den 8. juni forlod fragtskibet Peak Pegasus havnen i den amerikanske storby Seattle og begav sig ud på en måned lang rejse mod Kina.

Skibet er ifølge Business Insider ejet af JP Morgan Asset Management, og mens det stadig var på vej mod Kina annoncerede Donald Trump told på kinesiske varer for mere end 200 milliarder kroner.

Kineserne valgte at svare igen ved at indføre told på bl.a. landbrugsprodukter, hvilket kunne få konsekvenser for Peak Pegasus’ last med amerikanske sojabønner til en værdi af 130 millioner kroner.

Både den amerikanske og kinesiske told skulle træde i kræft den 6. juli. Da Peak Pegasus kom frem til den kinesiske havneby Dalian var det for sent. Kinesernes told var kort tid forinden trådt i kraft, skriver The Guardian.

I mere end en måned har det 229 meter lange skib befundet sig ud for den kinesiske kyst. På hjemmesiden marinetraffic.com kan man se, at Peak Pegasus lige nu ligger for anker og flyder rundt i en cirkel få kilometer fra havnen i Dalian.

En bruger på det sociale medie Instagram tog dette billede af Peak Pegasus på dagen, hvor det forlod USA:

Told på 25 procent

Ifølge The Guardian ejes af lasten på Peak Pegasus angiveligt af firmaet Louis Dreyfus. Avisen skriver, at det koster firmaet cirka 80.000 kroner om dagen at beholde skibet i vandet ud for den kinesiske kyst, mens ejerne beslutter sig for, hvad de vil gøre ved den dyre last.

Hvis ejerne beslutter sig for at gå i land med sojabønnerne vil det føre til en told på 25 procent af den milliondyre last. Men indtil nu har skibet ligget i venteposition på vandet i mere end en måned.

- De har tydeligvis tolden på 25 procent for at tage varerne ind i Kina i tankerne, og det vil de veje op mod alternative købere, der beder om store rabatter, der potentielt svarer til det, siger Michael Magdovitz, analytiker hos den store hollandske bank Rabobank til The Guardian.

Han siger også, at ejerne af lasten måske holder skibet på vandet i håb om, at Kina vil yde subsidier til importører af sojabønner.

Sojabønner er vigtige for Kinas enorme produktion af svin.