Skolebus bombet i luftangreb - mange børn dræbt

Den mere end tre år lange borgerkrig i Yemen fik torsdag tilføjet endnu et dødeligt kapitel.

En skolebus med flere børn blev torsdag ramt af et luftangreb i Saada-provinsen i Yemen.

Bussen befandt sig ved et marked i den del af landet, som Houthi-oprørerne kontrollerer, da den blev bombet af en saudiarabisk-ledet koalition.

Torsdag aften fortæller Røde Kors på Twitter, at 40 personer er dræbt og 77 såret. Heriblandt er de fleste børn. 

Chefen for Røde Kors’ delegation i Yemen, Johannes Bruwer, oplyser på Twitter, at mange af ofrene var under 10 år gamle.

Han skriver også, at Røde Kors nu sender ekstra hjælp til hospitaler i området.

En video udsendt af et oprørsmedie viser en lille såret dreng smurt ind i blod blive hjulpet ud af en bil. Ved ankomsten på hospitalet har drengen stadig sin turkisblå skoletaske på. Sundhedshjælpere tager tasken af den grædende dreng og tilser hans blodige ansigt.

Koalition mener, at angrebet var legitimt

Den saudiarabisk-ledede koalition, der støtter Yemens regering, siger, at angrebet var legitimt.

- Luftangrebet var i overensstemmelse med international og humanitær lov, siger oberst Turki al- Malki, der er talsmand for koalitionen, ifølge BBC.

Han siger, at koalitionen svarede igen på et missilangreb fra Houthi-oprørerne, der ramte civile i den saudiarabiske by Jizan onsdag.

I over tre år har Yemen dannet ramme om en borgerkrig mellem Houthi-oprørerne og Yemens regering, der ledes af præsident Abdrabbuh Mansour Hadi. Houthierne støttes af Iran, mens Hadi-regeringen bliver bakket op af en saudiarabisk ledet koalition.

FN’s generalsekretær António Guterres kaldte tidligere i år krigen i Yemen for den værste humanitære krise i verden. Samtidig sagde generalsekretæren, at mere end 22 millioner personer i landet har brug for humanitær hjælp og beskyttelse.