Rusland kalder USA’s nye sanktioner for ulovlige

USA vil indføre sanktioner over for Rusland på grund af giftangrebet mod den tidligere dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter i Storbritannien.

Den russiske regering fordømmer USA’s nye sanktioner mod Rusland.

En talsmand for regeringen har ifølge nyhedsbureauet Reuters kaldt sanktionerne for ”entydigt fjendtlige”.

Reaktionen kom i et telefonisk møde med pressen, og her sagde talsmanden også, at sanktionerne er ”ulovlige og ikke er i overensstemmelse med folkeretten”.

Russerne har hele tiden nægtet at være indblandet i forgiftningen af den tidligere dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter i den britiske by Salisbury tilbage i marts. Og det var også beskeden i dag:

- At skabe en forbindelse til disse begivenheder er uacceptabelt for os, sagde talsmanden for den russiske regering, Dmitrij Peskov, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De to russere blev forgiftet med nervegiften Novichok. Begge overlevede giftangrebet og opholder sig nu et hemmeligt sted.

Storbritannien og deres vestlige allierede har beskyldt russerne for at stå bag angrebet.

Efter angrebet udviste flere vestlige lande – herunder Danmark – flere russiske diplomater. Russerne svarede igen ved at sende vestlige diplomater den modsatte vej.

Rublen dykker

USA’s nye sanktioner mod Rusland blev annonceret i en pressemeddelelse fra det amerikanske udenrigsministerium onsdag.

Her siger udenrigsministeriets talskvinde Heather Nauert, at sanktionerne mod Rusland vil træde i kraft på eller omkring den 22. august.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters fik nyheden om sanktionerne på et tidspunkt torsdag den russiske rubel til at dykke til det laveste niveau i to år.

Mens russerne fordømmer det amerikanske tiltag, så er der opbakning til USA fra den britiske premierminister. Sanktionerne er ”et utvetydigt signal til Rusland om, at dets provokerende, hensynsløse optræden ikke vil blive tolereret”, lyder det i en pressemeddelelse fra Theresa Mays kontor.