Udland

Kina svarer igen på USA's ekstratold

Spændingerne mellem USA og Kina er intensiveret i de seneste måneder, efter Donald Trump har indtaget en mere protektionistisk holdning til handel.

Kina har officielt besluttet at indføre told på amerikanske varer til en værdi af 16 milliarder dollar. Det er et modsvar på et lignende tiltag fra USA.

Der er tale om 25 procent told på importerede varer fra USA, oplyser det kinesiske finansministerium ifølge Bloomberg News.

Tolden får effekt fra 23. august.

USA meddelte sent tirsdag aften, at landet samme dato sætter 25 procent told på 279 varegrupper fra Kina, der samlet har en værdi af 16 milliarder dollar.

- Det er en meget urimelig praksis, skriver det kinesiske handelsministerium på sin hjemmeside. 

Den kinesiske told bliver blandt andet lagt på råolie, biler, kul, fedt, vaseline, asfalt og plastikprodukter.

Spændinger mellem verdens to største økonomier

Spændingerne mellem USA og Kina er intensiveret i de seneste måneder, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, har indtaget en mere protektionistisk holdning til international handel.

De to lande har allerede hver især indført told på varer for 34 milliarder dollar. Det blev iværksat 6. juli.

Donald Trump har tidligere sagt, at Kina 'opfører sig ondskabsfuldt', når det kommer til handel, og at landet rammer amerikanske landmænd med vilje.

USA og Kina er verdens to største økonomier, og landenes samhandel er verdens største. Ifølge CNN handler landene varer for 650 milliarder dollar med hinanden hvert år. 

Udover at have indført told på kinesiske importvarer har Donald Trump indført toldsatser på stål og aluminium fra EU på henholdsvis 25 og 10 procent. Som modsvar indførte EU nye toldsatser på flere amerikanske varer.