Udland

Fem personer dræbt i flystyrt i Oklahoma

Et mindre fly styrtede ned kort efter afgang fra lufthavn. Årsagen er endnu ukendt, oplyser myndighederne.

Fem personer er blevet dræbt, efter at et mindre fly lørdag klokken 11 lokal tid styrtede ned i det nordlige Oklahoma, USA.

Det oplyser føderale luftfartsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

Flyet "tabte højde og styrtede ned" kort efter afgang fra lufthavnen i byen Ponca, der ligger 145 kilometer væk fra delstatens hovedstad, Oklahoma City.

- Luftfartøjet blev ødelagt af den efterfølgende brand, oplyser myndighederne.

Det er uvist, hvorfor flyet pludselig tabte højde. Et større område er efterfølgende blevet afspærret, mens efterforskere undersøger ulykkesstedet.

Alle ombord blev dræbt

Flyet var af modellen Extra EA400 med plads til seks personer - en pilot og fem passagerer. I første omgang var redningsmandskabet usikre på, hvorvidt fem eller seks personer havde været om bord på flyet, da det forulykkede.

Natten til søndag dansk tid oplyser myndighederne, at i alt fem personer var om bord - og at de alle blev dræbt i ulykken.

Identiteten på de omkomne er endnu ikke offentliggjort.

Flere flystyrt på samme dag

Også andre steder var der lørdag fatale flystyrt. Således mistede flere mennesker livet, da to fly forulykkede i Schweiz.

Det første fly styrtede ned i et skovområde i det centrale Schweiz. Flyet var på vej til Frankrig, men styrtede ned kort før klokken 10 lørdag formiddag uden for byen Hergiswil, oplyser politiet i kantonen Nidwalden.

Om bord var en familie bestående af et voksent par og to børn, skriver det schweiziske nyhedssite ARC Info. De mistede alle livet.

Senere på eftermiddagen styrtede et andet turistfly ind i en bjergside i kantonen Grisons i det østlige Schweiz.

Her er det endnu uklart, hvor mange mennesker der er omkommet.

Tidligere på ugen styrtede et passagerfly med 103 personer om bord ned i Mexico. 49 blev sendt på hospitalet med kvæstelser, men på mirakuløs vis mistede ingen livet.