Fodbolddrenge hjemme igen efter ni dage som munke-praktikanter

En af de 12 drenge var ikke med - han er kristen og gennemførte i stedet en ceremoni i en lokal kirke.

11 af de 12 fodbolddrenge, der for nylig blev reddet ud af en oversvømmet grotte i Thailand, hvor de sad fanget i flere uger, er nu hjemme igen.

De har i den senere tid opholdt sig blandt munke i et buddhistisk tempel i Mae Sai-distriktet i det nordlige Thailand, skriver BBC..

De 11 drenge opholdt sig i templet som novicer - munke under oplæring.

Oplevelsen skulle være en "åndelig renselse" for drengene, og ifølge BBC gjorde de det for at mindes en dykker, Saman Kunan, som mistede livet under redningsaktionen for at få drengene og deres træner ud af grotten. En af de 12 drenge er kristen, så han var ikke med i klostret. Ifølge CNN var den kristne fodbolddreng i stedet i en lokal kirke, hvor en ceremoni blev gennemført.

Også drengenes 25-årige træner var med, han var i forvejen novice og bliver tre måneder yderligere blandt munkene i templet.

Novicer

De 11 fodbolddrenge, der blev gjort til novicer, tilbragte i alt ni dage i templet, og oplevelsen er en tradition for mænd i Thailand, der oplever modgang i deres liv. 

I templet mediterede drengene, de bad - og så gjorde de rent i templet. Inden de blev genforenet med familie og venner derhjemme, blev de velsignet af munkene, og i kor bad drengene så om tilladelse til at forlade templet igen og sagde så: "Nu er jeg et almindeligt menneske".

De 12 drenge fra Wild Boars-fodboldholdet, der er mellem 11 og 17 år gamle, gik sammen med deres træner ind i Tham Luang-grotterne i det nordlige Thailand efter en fodboldtræning den 23. juni. Men monsunregn oversvømmede den grotte, hvor drengene og deres træner var - først ni dage senere blev de fundet af to britiske dykkere. De havde overlevet ved at drikke regnvand, der dryppede ned i hulen, og så mediterede de sammen. Meditationen blev ledet af deres træner, som igangsatte meditationen for at spare på drengenes iltforbrug i grotten.

Hele verden fulgte via medierne med i redningsaktionen, hvor de 12 drenge og deres træner i løbet af tre dage blev reddet ud af hulen af dykkere. De var indlagt på et hospital, men blev udskrevet en uge inden turen i templet.

Myndighederne i Thailand har bedt medierne lade drengene fra Wild Boars-holdet være i fred, så de kan få tid og ro til at vende tilbage til deres normale liv.