Udland

Har du stadig ferie og mangler et sted at tage hen? Keep calm and go to London

Har du endnu ikke planlagt den sidste del af din ferie og ved ikke, hvad du skal? Svaret er simpelt: Tag til London. Her kan du få det hele i én by.

Lad os begynde med lidt fakta. Den seneste optælling viser, at der bor over otte millioner mennesker i London. Ud af dem er ca. 33 procent født uden for Storbritannien. Og så bliver der talt mellem 200 og 300 forskellige sprog inden for bygrænsen.

Det betyder, at den britiske hovedstad er en befolkningsmæssig smeltedigel, og at stort set alle folkeslag og kulturer er repræsenteret i en eller anden udstrækning.

Så går du og er i tvivl om, hvor turen skal gå hen? Og vakler du endnu engang mellem klassiske destinationer i Italien, Frankrig eller f.eks. det mere eksotiske Kina, ja så er svaret lige til. Kom til London (eller som man siger herovre: Keep calm and go to London). Her følger en lille sommerrejseguide til fem London-destinationer, hvor man helt glemmer, at man er i Storbritannien.

Vild med Venedig?

Tænker du at Venedigs kanal-liv er tiltrækkende – men orker du ikke mængden af turister i den italienske kystby? Ja, så er London svaret. Little Venice (Lille Venedig, red.) hedder området, der ligger lige bag ved Paddington togstationen.

Her kan du sejle i vandbus, leje en husbåd og nyde det stille driver-liv med et glas italiensk prosecco i hånden, som i øvrigt er briternes første-valg, når det gælder mousserende vin. P.s. Italienere, der bor i Storbritannien bliver i folkemunde kaldt "britalianere".

Savner du souken?

Glemte du også at købe de farvestrålende hjemmesutter, man kan få i souken i Marrakesh? Don’t worry. Kom til London. Når du træder ud af undergrunden (Londons metro, red.) ved Whitechapel i Londons East End har du hele Mellemøsten liggende for dine fødder.

Whitechapel har sin egen souk. Herovre hedder det bare et marked, og du kan både få dig et bedetæppe, finde din favorit falafel og sikkert også sutterne. P.s. En mere fancy version af Mellemøsten er bydelen Knightsbridge, hvor du kan gå shop-amok i stormagasinet Harrods, der er ejet af staten Qatar.

Rice and Curry in a hurry?

Tænker du at en rejse til Indien drukner i monsunregn og hedebølge? No problem. I London bor omkring en halv million mennesker af indisk afstamning. Og det præger naturligvis byen.

I forhold til Indien er London knapt så hot og din ferie bliver sikkert krydret med en britisk byge ind imellem. Gaden Brick Lane i London-bydelen Shoreditch har alt, hvad din indre inder begærer. P.s. Nogle mener, at den indiske ret Chicken Tikka Masala faktisk er den britiske nationalret.

Klar til Kina?

Burde du tage hele vejen til Beijing for at lære kinesisk? Nej da, kom til London og kig forbi en særlig del af bydelen Soho, der går under navnet Chinatown. Man opdager, at man nærmer sig Chinatown, når skiltene med gadenavnene både bliver angivet på engelsk og mandarin, så kig op og øv dig på dine sprogkundskaber.

Den lille by i byen er markeret med klassiske kinesiske porte og Kinas flag flagrende side om side med Union Jack. P.s. Der er masser af vinkende katte i Chinatown.

Parlez-vous English?

Elsker du også Paris, men er ikke helt tryg ved det franske sprog? Fortvivl ej. I London kan du få alt det amour du lyster i bydelen South Kensington, der også går under kælenavnet det 21. arrondissement i Paris på grund af de mange franskmænd, der bor her.

Alt fra franske boghandlere til franske cafeer og endda en fransk biograf er at finde i dette distrikt. Og selvfølgelig alle de croissanter du kan spise. P.s. London har også et kæmpe Pariserhjul, som herovre bliver kaldt London Eye.