Udland

21-årig studerende går live i fly og forhindrer udvisning

Den svenske studerende nægtede at sætte sig ned eller forlade flyet, før den udviste mand var ude af flyet.

En 21-årig svensk studerende brugte forleden en Facebook Live-video til at stoppe udvisningen af en afghansk asylansøger ombord på et fly, der var ved at lette fra Göteborg til Istanbul. Det skriver CNN.

Elin Ersson nægtede at sætte sig på sin plads og forhindrede dermed flyet i at lette.

I videoen forklarer Elin Ersson flypersonalet og de andre passagerer, hvorfor hun protesterede mod udvisningen.

- Der er en mand, som er ved at blive udvist til Afghanistan, hvor han sandsynligvis vil blive slået ihjel. Jeg sætter mig ikke ned, indtil den her person har forladt flyet, siger den unge pige i Facebook-videoen.

Da flypersonalet beder Elin Ersson om at sætte sig på sin plads eller forlade flyet, siger hun:

- Jeg vil ikke have, at en mand skal miste livet, bare fordi I skal lette til tiden. Jeg gør, hvad jeg kan for at redde en mands liv.

- Så længe jeg står op, og andre står op, kan piloten ikke lette. Det eneste, jeg ønsker, er at stoppe den her udvisning, så skal jeg nok indordne mig efter reglerne her. Det, jeg gør her, er fuldt lovligt, og jeg har ikke gjort noget kriminelt, forklarer Elin Ersson.

Udvist får lov at forlade flyet

På et tidspunkt prøver en af passagererne at tage telefonen fra den unge kvinde, fordi hun gjorde folk ombord utrygge.

- Det er ikke min skyld, at den her mand bliver udvist. Jeg prøver at stoppe det her. Jeg prøver at ændre mit lands regler. Jeg kan ikke lide dem. Det er ikke rigtigt at sende folk direkte i helvede, fortsatte Ersson.

Videoen slutter med, at den afghanske asylansøger får lov til at forlade flyet, og kort efter forlader også Elin Ersson flyet.

Politiets tal for 2018 viser, at 6528 personer er blevet udvist af Sverige i årets første fem måneder. Til sammenligning blev i alt 12.477 personer udvist i hele 2017.