Udland

Hundredvis savnes efter brud på dæmning i Laos

En dæmning i Laos er brudt sammen. Myndigheder frygter for flere hundrede personer.

Flere hundrede personer er savnet fra små landsbyer i det sydlige Laos, efter en dæmning mandag brød sammen og skyllede fem milliarder kubikmeter vand ud over de nærliggende landsbyer. Et ukendt antal frygtes dræbt.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP på baggrund af et telegram fra det statslige nyhedsbureau i Laos ved navn Laos News Agency.

Dæmningen lå i Attapeu-provinsen. Vandmasserne har gjort mindst 6600 hjemløse, mens myndighederne stadig leder efter hundredvis af mennesker, som der endnu ikke er gjort rede for.

- Flere menneskeliv er gået tabt og hundredvis af mennesker er savnet, skriver Laos News Agency.

Evakuerer beboere med både

Laos' premierminister, Thongloun Sisolith, har aflyst det månedlige møde med resten af regeringen og har taget sine ministre med til regionen for at tage kontrollen med rednings- og nødhjælpsarbejdet i området, skriver Laos News Agency.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har myndighederne sendt både til området for at evakuere beboere nær floder, hvor vandstanden stiger, efter dæmningens kollaps.

Det fremgår ikke, hvorfor eller hvordan dæmningen er kollapset.

Dæmningen skulle bygges, så den kunne levere energi gennem vandkraft.

Ifølge Reuters har miljøaktivister i flere år udtrykt bekymring om Laos' ambitioner og investeringer i vandkraft.

Blandt andet har de udtrykt bekymring for dyre- og planteliv nær de floder, der bliver berørt af opførelsen af dæmningen.