Udland

Mand skyder 14 personer og sig selv på gaden i Toronto

Lokale myndigheder har endnu ikke oplyst, om de kender til motivet bag episoden.

En bevæbnet mand åbnede søndag aften ild mod flere personer i den canadiske storby Toronto.

Gerningsmanden skød tilsyneladende mod tilfældige og nåede at ramme 14 personer, inden han rettede sit våben mod sig selv, lyder det fra myndigheder og vidner ifølge flere nyhedsbureauer.

To af ofrene er afgået ved døden.

På en video, der er blevet delt på internettet af et vidne, kan man se en mand iklædt sort tøj gå på et fortov, da han pludselig standser op, drejer sig mod et lejlighedskompleks og begynder at skyde.

Flere alvorligt såret

Omkring klokken 22, lokal tid, modtog politiet meldinger om skyderi i byens græske kvarter. Det viste sig senere, at der var blevet affyret skud flere forskellige steder i området, skriver blandt andre ABC News.

Toronto Paramedic Services, en lokal ambulancetjeneste, bekræfter, at mindst 15 mennesker blev kørt til hospitaler i byen, flere med alvorlige skader.

Gerningsmanden afgik ved døden efter at have brugt sit våben mod sig selv, oplyser Toronto Police Service.

De canadiske myndigheder har endnu ikke oplyst mandens identitet, eller hvad der kan have været motivet til masseskyderiet.

Det er uklart, hvor mange skud der blev afgivet, men en beboer i området lagde omkring en time efter skyderiet en video op på Twitter, hvor det er muligt at høre mindst fem skud.

I højeste alarmberedskab

Tidligere på måneden blev politiet i Toronto sat i højeste alarmberedskab på grund af en uspecificeret terrortrussel.

Det er imidlertid ikke klart, om der er en forbindelse til søndagens skyderi.