Evakueret dansker fra græsk fiskebåd: - Der var høje flammer og røg over alt

39 danskere er blevet evakueret fra et hotel øst for Athen på grund af skovbrande. Vidner fortæller, at fire personer er dræbt i brandene.

- Der var høje flammer og røg over alt. Flammerne var så tæt på, at man kunne mærke varmen. Man kunne også se gløder, der faldt ned.

Sådan beskriver Anders Kjær Nielsen situationen på det hotel i den græske by Rafina, han og en gruppe danske turister befandt sig på indtil for få timer siden.

I alt er 39 danske gæster ifølge rejseselskabet Bravo Tours blevet evakueret fra hotellet.

Via telefon fortæller Anders Kjær Nielsen, at han og hans kæreste lige nu befinder sig på en fiskebåd, der hentede dem og andre turister på en strand nær hotellet.

- Vi har ventet på stranden siden klokken fire i eftermiddags, og båden var først fremme her klokken 23.30 (lokal tid, red.).

Det er blandt andet i byen Mati nær Athen, flammerne har godt fat. Video: Nina Brorson

- Vi har ikke følt os glemt

Tidligt på eftermiddagen mandag begyndte danskerne på hotellet at tale om, hvad de skulle gøre, og de besluttede at trække ned på stranden.

- Der var lidt tvivl om, hvad der skete. Men pludselig kom det tættere på, og så kunne man ikke være der for røg, fortæller Anders Kjær Nielsen.

Han fortæller, at gruppen af turister holdt godt sammen, og at det skabte ro.

- Men folk var glade for at blive evakueret. Det ser vildt ud rundt omkring.

Bravo Tours, der har ansvaret for de danske gæster på hotellet, sagde tidligere mandag aften til TV 2, at man var tvunget til at evakuere gæster med både.

- Branden øst for Athen har spærret et område af, hvor vi har et hotel, som man ikke kan komme til med bil og bus. Vi har derfor sejlet vores gæster med båd fra området til havnen i Rafina og så videre derfra med bus, fortæller Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours.

Anders Kjær Nielsen oplyser, at han ikke er klar over, hvor de bliver sejlet hen, men fortæller, at rejseselskabet har været gode til at give informationer.

- De har været gode til at oplyse, hvad der sker. Vi har ikke følt os glemt på noget tidspunkt, siger han.

100 huse ødelagt

Myndighederne i Grækenland har erklæret undtagelsestilstand i området omkring Athen på grund af to store brande på hver sin side af hovedstaden.

Op mod 100 huse er blevet ødelagt af brandene, der begge meldes ude af kontrol.

Ifølge AP er 49 mennesker omkommet.

Der er sat både fly og helikoptere ind for at stoppe brandene, og Grækenland har bedt EU om hjælp til at bekæmpe ilden.