To børn angrebet af hajer i New York

16x9
Tanden, der blev hevet ud af den 13-årige drengs ben Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Det er 70 år siden, der sidst blev registreret et hajangreb i delstaten.

To børn er blevet angrebet af hajer i to separate tilfælde ud fra Long Island-kysten i New York onsdag, skriver BBC. Mediet beretter, at det er de første hajangreb, som myndighederne har registreret i den amerikanske delstat i 70 år.

Det var en 12-årig pige og en et år ældre dreng, der måtte behandles for skader, som var små stiksår, efter at være blevet bidt. De to episoder skal være sket flere kilometer fra hinanden i Fire Island-bugten.

En tand blev trukket ud af drengens ben og skal nu analyseres for endeligt at endeligt bekræfte, at tanden stammer fra en haj.

Den 12-årige pige, Lola Pollina, har fortalt, at hun stod i vand til livet og så en finne i vandet ved siden af sig og så mærkede en smerte, inden hun vendte tilbage på stranden, og så blodet løbe fra benet. 

Kun 10 registrerede hajangreb

Chefen for livredderne på stranden, Craig Amarando, fortalte på et efterfølgende pressemøde, at børnene blev behandlet omgående, men paramedicinere kom dertil og fjernede bandagen for at se til sårene.

- De bekræftede ikke blot, at der var tale om hajbid, men de fandt endda en lille tand i drengen, sagde de ifølge livredderen.

Hajangreb er ekstremt sjældne på de kanter, fortæller Ian Levine, der er leder af Ocean Beach' beredskab, hvis paramedicinere stod for at behandle drengen.

Han fortæller til The Guardian, at kun 10 personer er blevet bidt af hajer i staten New York, og det seneste tilfælde er registreret i 1948.