Medier: Formodede gerningsmænd bag giftangreb er identificeret - minister afviser

Udviklingen i sagen kommer, samtidig med at de britiske myndigheder i dag undersøger liget fra endnu et Novichok-angreb.

Britiske og amerikanske medier har torsdag beskrevet, hvordan britiske efterforskere mener at have identificeret en række personer, der mistænkes for at stå bag et angreb med nervegiften Novichok mod den russiske eks-spion Sergej Skripal og hans datter, Yulia Skripal, i byen Salisbury i marts måned.

Men det bliver nu afvist af den britiske sikkerhedsminister. 

PĂĄ twitter kalder han informationerne 'dĂĄrligt informerede og vilde spekulationer'. 

Det var det britiske nyhedsbureau Press Association og CNN, der tidligere torsdag kunne fortælle om udviklingen i sagen. 

Medierne baserede deres oplysninger pĂĄ informationer fra en mindst Ă©n ’kilde tæt pĂĄ efterforskningen’.

Kilden fortalte Press Association, at identifikationen af de mistænkte er sket ’ved at sammenholde optagelser fra sikkerhedskameraer med opgørelser over, hvilke folk der er rejst ind i landet på det pågældende tidspunkt’.

- De (efterforskerne) er sikre på, at de (de mistænkte) er russere, sagde den anonyme kilde til Press Association.

Til CNN siger en anonym kilde, at efterforskerne gennem brug af ansigtsgenkendelses-teknologi har fundet frem til to 'nye identiteter', som myndighederne indtil nu ikke har mistænkt for at være spioner.  

En talsmand fra de britiske myndigheder afviste tidligere torsdag at kommentere sagen over for nyhedsbureauet Reuters.

Vi ser dette som en stor provokation.

Dmitrij Peskov, talsmand for Ruslands præsident, Vladimir Putin

Statsminister Theresa May har hele tiden anklaget Rusland for at stĂĄ bag nervegiftangrebet.

Hun har fået opbakning fra europæiske allierede og USA. Tidligere på året svarede flere lande igen ved at udvise det største antal russiske diplomater siden den kolde krig.

Ifølge de britiske myndigheder er der tale om den samme nervegift, som den russiske eks-spion Sergej Skripal og hans datter blev ramt af tidligere på året. Storbritannien kræver nu svar fra Rusland om landets mulige indblanding.

Rusland har nægtet at stå bag angrebet i marts, og de russiske myndigheder har også hævdet, at andre landes efterretningstjenester kan stå bag angrebet.

– Vi ser dette som en stor provokation, sagde Dmitrij Peskov, talsmand for Ruslands præsident, Vladimir Putin, tidligere i juli.

Novichok igen i søgelyset

Tidligere i juli mistede en 44-ĂĄrig kvinde ved navn Dawn Sturgess livet, efter at hun 29. juni var kommet i kontakt med netop Novichok.

Sammen med sin 45-årig samlever faldt hun om i et hus i Amesbury, der ligger tæt på Salisbury.

Dawn Sturgess blev indlagt pĂĄ hospitalet sammen med sin samlever. Undersøgelser bekræftede fĂĄ dage senere, at de begge var blevet udsat for den dødelige nervegift.

Til at starte med troede politiet, at parret havde taget urene stoffer. Men det kom efterfølgende frem, at de var blevet udsat for Novichok.

Parret blev udsat for giften, da de samlede noget op fra jorden med hænderne. Derfor advarede de britiske myndigheder efterfølgende borgerne mod at samle ukendte genstande op fra jorden.

De britiske myndigheder har udtalt, at de arbejder ud fra en teori om, at parret er kommet i kontakt med reste af den samme portion nervegift, der blev brugt til attentatforsøget mod Sergej og Julia Skripal.

Ifølge Reuters vil britisker efterforskere torsdag undersøge Dawn Sturgess' lig.