Udland

Thailandske fodbolddrenge udskrevet fra hospitalet

Myndighederne håber nu, at der kan komme ro omkring drengene.

De 12 thailandske fodbolddrenge har forladt hospitalet og er ankommet til et pressemøde, der skal sætte et foreløbigt punktum for deres historie. Drengene har været indespærret i en grotte i mere end to uger og bliver nu vist frem for offentligheden. 

Tv-billeder viste, hvordan de efter klokken 12 dansk tid blev fragtet fra hospitalet i minibusser og kørt til pressemøde. På pressemødet jonglerede drengene med fodbolde og stillede op til fælles holdbillede.

Efterfølgende fortalte drengene kort om deres oplevelser, og en af dem kaldte det et "mirakel", da holdet blev fundet i grotten. På pressemødet blev det også fortalt, at drengene intet mad havde med ind i grotten og måtte overleve af regnvand. Det meddeler AFP.

Pressemødet skal give ro

Myndighederne i Thailand sagde sent tirsdag, at man håbede, der ville komme ro omkring drengene efter pressemødet, så de kunne vende hjem til deres gamle liv.

En hospitalsdirektør oplyser ifølge Reuters i forbindelse med onsdagens pressemøde, at drengene lavede selvtillidsskabende øvelser tirsdag aften på hospitalet, før de blev udskrevet. Direktøren tilføjer, at drengene har taget tre kilo på i snit, siden de blev reddet, og deres testresultater har været gode. 

Fanget i grotte i tre uger

De 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner sad fanget i en grotte i 17 dage, inden de sidste blev reddet ud tirsdag i sidste uge efter en tre dage lang redningsaktion.

Drengene og deres træner gik den 23. juni ind i en stor grotte i det nordlige Thailand, hvor massiv regn og stigende vandstand tvang gruppen længere og længere ind i grotten.

Der skulle gå ni dage, førend de blev fundet i live, og siden begyndte arbejdet med at klarlægge, hvordan man kunne få de thailandske drenge ud af den fire kilometer lange vej igennem den snævre grotte. I det arbejde mistede en thailandsk dykker livet, da han var i gang med at placere iltflasker i grottens gange.

Siden redningen har de alle været indlagt til observation.