Udland

Meteorologer advarer mod livstruende hedebølge i Japan

Det er varmt for de konstruktører, der bygger et olympisk stadion i Tokyo.

Japan er ramt af hedebølge. Det sker kort efter, at landet blev ramt af store mængder nedbør.

Japanske meteorologer advarer onsdag mod en "livstruende hedebølge" i mange dele af landet. Forventningen lyder, at temperaturerne kan blive helt op til 40 grader i nogle områder.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Mindst seks personer døde og flere hundrede blev fragtet til hospitalet tirsdag, da de havde fået hedeslag på grund af varmen.

Et af ofrene var en seksårig skoleelev, der besvimede efter en skoleudflugt, som senere døde, skriver lokale medier.

12 personer døde i sidste uge af hedeslag

I byen Kumagaya, der ligger nord for Tokyo, lyder forventningen, at temperaturer kan stige til 39 grader onsdag.

Temperaturer på 35 grader, der betegnes som meget varmt i forhold til normalt, blev målt 200 forskellige steder i landet søndag.

I sidste uge døde mindst 12 personer af hedeslag og 9956 endte på hospitaler i Japan ifølge landets brand- og katastrofemyndigheder.

Meteorologerne forudser, at den varme, der er ligger indover byen på nuværende tidspunkt, vil fortsætte til slutningen af juli.

Har været ramt af jordskred

De høje temperaturer kommer få uger, efter at 220 personer mistede livet i floder oversvømmelser og jordskred, der kom på grund af store regnskyl i den vestlige del af landet.

Jordskred tidligere på måneden - nu hedebølge

Tirsdag blev temperaturer i samme del af landet målt til 34,3 grader, skriver Reuters. Det skaber farlige forhold for militæret og de frivillige, der arbejder med at rydde mudder væk efter vandmasserne.

Ifølge katastrofemyndighedernes opgørelser døde 48 personer som følge af varme mellem maj og september sidste år. Heraf mistede 31 livet i juli.