Udland

Tesla-ejer i stormvejr efter dykker-skænderi – truet med søgsmål, mens aktien falder

Elon Musk kaldte dykker pædofil af to omgange.

Den verbale strid mellem Tesla-rigmanden Elon Musk og den britiske dykker Vern Unsworth kan nu ende i et sagsanlæg.

I et interview med CNN blev Vern Unsworth spurgt til, om han ville gå rettens vej, efter Elon Musk havde kaldt ham pædofil. Til det svarede han:

- Ja, ja, det her er ikke færdigt.

Det skriver det norske medie Dagbladet.

Havde bygget miniubåd

Vern Unsworth var en af de dykkere, der var med til at redde de 12 drenge og deres træner ud af grotten i Thailand, efter de havde været indespærret i 17 dage.

Undervejs i redningsaktionen havde Elon Musk bygget en miniubåd, som han var taget til Thailand med for at hjælpe med at få drengene ud. Men de thailandske myndigheder frabad sig assistance fra rigmanden.

Kaldte dykker pædofil

Vern Unsworth var efterfølgende ude at kommentere på ubåden.

- Han kan stikke sin ubåd derop, hvor det gør ondt, sagde dykkeren Vern Unsworth i et interview med CNN lørdag.

- Der var absolut ingen chance for, at det ville virke. Han havde ingen anelse om, hvordan passagen gennem grotten var, tilføjer den britiske dykker.

Det fik Elon Musk til tasterne, hvor han talte dårligt om dykkeren.

- Vi sender miniubåden igennem grotte 5 uden problemer. Undskyld "pædo"-fyr, men du bad selv om det, skrev han på Twitter.

"Pædo"-udtrykket har skabt overskrifter i internationale medier med hentydningen til og anklagen om, at Vern Unsworth skulle være pædofil.

Tweetet er blevet slettet, men inden det skete, skrev Elon Musk endda, at han ville vædde på, at det var rigtigt. Det tweet er nu også slettet.

Aktietab

Elon Musks nu slettede tweets har fået Vern Unsworth til at overveje et sagsanlæg mod Tesla-rigmanden. Ikke nok med det faldt Tesla-aktien også med fire procent, da børsen åbnede i mandags.

Det er ikke første gang, at bilfirmaets aktie falder i værdi. I maj afbrød og latterliggjorde Elon Musk flere spørgsmål, han fik fra analytikere under en konference. Han kaldte spørgsmålene ”kedelige” og ”dumme”.

Flere investorer i Tesla har efterfølgende bedt Elon Musk om at beherske sig, når han går til tasterne på Twitter.