Udland

Tesla-rigmand under beskydning - kaldte grottedykker pædofil

Elon Musk får hårde ord med på vejen af dykker, der deltog i redningsaktion af thailandsk fodboldhold.

En britisk dykker, der var med til redningsaktionen af 12 fodbolddrenge og deres træner i en oversvømmet grotte i Thailand, har ikke meget tilovers for Tesla-rigmanden Elon Musks forsøg på at hjælpe.

Da drengene stadig var fanget i grotten, foreslog Elon Musk pludselig at bruge sin miniubåd i redningsaktionen.

- Han kan stikke sin ubåd derop, hvor det gør ondt, siger dykkeren Vern Unsworth i et interview med CNN lørdag.

- Der var absolut ingen chance for, at det ville virke. Han havde ingen anelse om, hvordan passagen gennem grotten var, tilføjer den britiske dykker.

- Ubåden var omkring 1,70 meter lang og ville ikke kunne komme omkring hjørner eller andre forhindringer. Den ville ikke være kommet de første 50 meter ind i grotten. Det var bare et pr-stunt.

Musk slettede beskeder

Vern Unsworth var en del af det internationale hold af redningsfolk, der fik de 12 drenge og deres træner ud af grotten tidligere på ugen, men Elon Musk svarede tilbage på Vern Unsworths kritik søndag. Her skrev han på Twitter:

- Vi sender miniubåden igennem grotte 5 uden problemer. Undskyld "pædo"-fyr, men du bad selv om det, skriver han.

"Pædo"-udtrykket har skabt overskrifter i internationale medier med hentydningen til og anklagen om, at Vern Unsworth skulle være pædofil. Tweetet er blevet slettet, men inden det skete, skrev Elon Musk endda, at han ville vædde på, at det var rigtigt. Det tweet er nu også slettet.

Opkaldt efter fodboldholdet

Drengene havde været fanget i grotten siden den 23. juni, og redningsarbejderne måtte under aktionen dykke gennem lange og snævre passager i grotten. Ugen, der endte med et ondt Twitter-skænderi, startede ellers med Elon Musks oplysning om, at de havde en miniubåd klar, hvis der blev brug for den.

- Er lige kommet tilbage fra grotten. Miniubåden er klar, hvis der bliver brug for den. Den er fremstillet af raketdele og hedder Vildsvinet og er opkaldt efter drengenes fodboldhold.

Vern Unsworth forstår ikke, hvorfor Elon Musk pludselig dukkede op i grotten.

- Han blev hurtigt bedt om at forlade grotten, siger han.

De 12 fodbolddrenge befinder sig stadig på et hospital i Chiang Rai og forventes at blive udskrevet i næste uge.