45-årig britisk mand overlever nervegiften Novichok

Modsat sin veninde overlever den 45-årige brite Charlie Rowley efter kontakt med nervegiften Novichok.

Den 45-årige britiske mand Charlie Rowley, som er forgiftet med den sovjetiske nervegift Novichok, er ikke længere i kritisk tilstand.

Det oplyser hospitalet, hvor han behandles ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Manden er fra Amesbury nær Salisbury, hvor hans 44-årige veninde søndag døde af nervegiften. Parret blev sammen indlagt sidst i juni.

Novichok blev brugt ved attentatet 4. marts i Salisbury på den russiske eks-spion Sergej Skripal og datteren Julia. De overlevede efter behandling på Salisbury District Hospital.

Hospitalet oplyste søndag:

- Vi har set en lille, men betydelig forbedring i Charlie Rowleys tilstand. Han er i en kritisk, men stabil tilstand, og han er nu ved bevidsthed.

- Selv om det er gode nyheder, er han ikke uden for fare endnu. Charlie er stadig meget dårlig, og vi vil fortsat have brug for specialister her på Salisbury District Hospital døgnet rundt.

Flere undersøgelser

Parret faldt om 30. juni i mandens hjem.

Politiet troede først, at parret havde taget ulovlige stoffer. Men på grund af deres symptomer foretog man flere undersøgelser, og politiet bekræftede, at de blev udsat for Novichok.

Novichok blev udviklet af Sovjetunionen under den kolde krig. Storbritannien lægger ansvaret for attentatet på Rusland. Sergej Skripal var en russisk dobbeltagent, der spionerede for Storbritannien.

Han kom til Storbritannien som led i en udveksling af spioner.

Britisk politi arbejder fra den tese, at parret, der blev forgiftet i Amesbury, er kommet i kontakt med efterladenskaber fra attentatet mod Sergej og Julia Skripal.

Myndighederne har advaret beboere i Salisbury og Amesbury om, at de ikke skal opsamle genstande, som kan indeholde væsker eller gelé.