Udland

Verden jubler over redningsaktion

Fra Donald Trump til fodboldklubben Manchester United og det spanske kongehus. Fra hele verden strømmer sympati mod drengene i Thailand.

Verden har holdt vejret i spænding, siden man begyndte at få færten af de nødstedte fodbolddrenge, og nu strømmer en blanding af lettelse, lykønskninger og jubel fra hele verden mod Thailand efter den vellykkede redningsaktion i Tham Luang-grotten.

Både fra officielt hold og de sociale medier er det høj og lav, der dokumenterer den enorme opmærksomhed og medleven, som redningsholdet i Tham Luang-grotten har været fulgt med.

Meget passende var den engelske fodboldklub blandt de første af flere, som sendte en invitation til de thailandske fodbolddrenge, som alle er i alderen 11-17 år. Af respekt for den sindsbevægelse og udmattelse, drengene har, lader den nordengelske klub også invitationen til 'De vilde Vildsvin' stå åben for den kommende sæson. Og mon ikke, thai-drengene skal en tur til Manchester måske endda teste den lokale curry?

Trump hurtig på tasterne

USA's præsident Donald Trump er hurtig på tasterne, når det handler om at kommunikere på Twitter, og han var da også hurtigt ude med anerkendelse af den storstilede redningsindsats.

Den driftige iværksætter og Tesla-bagmand Elon Musk, som undervejs tilbød at sende en mini-ubåd til Thailand, kaldte det en hyldest til menneskelige karakter, hvad der er foregået i Thailand de seneste ugers tid.

Den engelske premierminister Theresa May har ellers haft sit at se til de seneste par døgn efter udenrigsminister Boris Johnsons pludselige afgang, men brexit-krise eller ej, så kom der også en hilsen fra London.

Den engelske VM-helt Kyle Walker har ikke været mere optaget af sit fokus på semifinalen mod Kroatien, end at han har kunnet sende en tanke eller to til fodbolddrengene i Thailand.

- Hvor kan jeg sende en trøje hen?, skriver han i sit tweet.

Ikke uden skygge af sorg

Historien om redningsmissionen har dog ikke været uden en skygge af sorg. 

Saman Kunan, et pensioneret medlem af de thailandske specialstyrker Thai Navy Seals, afgik ved døden under forberedelserne til redningsarbejdet, da han løb tør for luft under vandmasserne i Tham Luang-grotten. Den 38-årige Kunans tidligere kolleger er nu ved at stifte en mindefond, oplyser de på Twitter.