Alle drenge er ude nu - efter 17 dage i mørk grotte

De har siddet fanget siden den 23. juni, hvor de sammen med deres fodboldtræner gik ind i grotten.

Efter 17 dage langt inde i en mørk, kold og våd grotte er hele det thailandske fodboldhold 'De Vilde Vildsvin' nu blevet reddet.

Det vil altså sige, at de 12 drenge og deres fodboldtræner nu er bragt i sikkerhed, bekræfter den thailandske flådes specialstyrker, Thai Navy Seals, på Facebook. 

- 12 vilde vildsvin og træneren er ude af grotten. Alle er i sikkerhed, står der.

Det sker efter tre dage med dramatiske redningsaktioner, hvor dykkere, specialstyrker, læger og andre redningsfolk har kæmpet døgnet rundt for at få børnene bragt i sikkerhed under særdeles vanskelige omstændigheder ved Tham Luang-grotterne i det nordlige Thailand. 

En dykker døde undervejs

De 12 drenge er i alderen 11-16 år og har siddet fanget siden den 23. juni, hvor de sammen med deres fodboldtræner gik ind i grotten, men blev fanget efter store regnmængder oversvømmede indgangen.

Undervejs i redningsarbejdet er en dykker afgået ved døden, da han selv løb tør for ilt. 

Dagens redningsaktion har også omfattet en thailandsk militærlæge og tre personer fra en thailandsk specialstyrke, som har været hos fodboldholdet siden de blev fundet for en uges tid siden.

De tre dykkere og den australske læge er meldes ude og i god behold. Dermed er redningsaktionen fuldbyrdet.

De øvrige drenge har det godt

Søndag og mandag blev i alt otte drenge reddet i forbindelse med øvrige redningsaktioner.

Tirsdag kunne de lokale myndigheder så fortælle, at alle otte drenge efter omstændighederne har det godt, men at de stadig er i karantæne på det lokale hospital, da man frygter, at de kan have følgesygdomme eller infektioner. Myndighederne regner med, at de skal være i karantæne i en uges tid.

Det blev også bekræftet, at de første drenge nu har set deres forældre gennem en glasrude på hospitalet.

Efter redningsaktionen har flere verdensledere reageret på sociale medier.

Blandt andre USA's præsident, Donald Trump:

Den britiske premierminister, Theresa May:

Også fra det spanske kongehus er der glæde og lettelse. Samt en hilsen til den spanske dykker, der har medvirket til missionen i Thailand.