Udland

Dusør gives for at finde skaber til stor figur i ørkenen

En forretningsmand gør et nyt forsøg på at komme til bunds i ​​gåden i Australien. Peter Campbell / Wikimedia Commons

I mere end 20 år har det været uvist, hvem der har lavet den såkaldte Marree Man i Australien.

Den 28. juni 1998 tog piloten Trevor Wright et billede.

Han havde nok ikke forventet, at billedet flere år efter fortsat ville være på andres læber. Ikke desto mindre bliver det stadig diskuteret. 

Billedet blev taget over området Finnis Spring, der ligger nær byen Marree i Australien. Området lægger navn til figuren, der ses på billedet; den såkaldte Marree Man.

Figuren, der måler 4,2 kilometer i højden og som har et omrids på 28 kilometer, menes at forestille en indfødt australier, der jager med en boomerang eller en pind.

Men hvem har lavet den store figur, og hvordan er den lavet?

Det er et spørgsmål, der igen og igen er blevet stillet, siden piloten tog billedet for 20 år siden. Den dag i dag er det fortsat uvist, men det har en australsk forretningsmand sat sig for at lave om på.

Derfor tilbyder forretningsmanden Dick Smith 5000 dollars, svarende til omkring 31.000 kroner, i bonus for at få oplysninger om, hvem der står bag figuren.

- Der er så mange forskellige påstande, og den eneste, jeg ikke tror på, er, at det er blevet lavet fra rummet, siger han til den australske tv-station ABC News.

Her ses et ældre billede af Marree Man.

Figuren bliver sværere at se

Ifølge Dick Smith ville det have været nødvendigt at bruge satelitteknologi for at skabe figuren i de rette målestok. Han kalder det for et "meget professionelt arbejde".

- Jeg kan ikke se, hvordan det er blevet lavet af én person. Du skal være tre eller fire til at gøre det, og det vil tage flere uger at lave, siger han.

Figuren er blevet til med stor præcision. Området, hvor figuren er blevet lavet, er 28 kilometer langt, og oprindeligt var stregerne omkring 35 centimeter dybe. Samtidig blev kunstværket udført på et tidspunkt, hvor præcise GPS-enheder ikke var tilgængelige for de fleste, skriver TV 2 Norge.

I dag kan figuren næsten ikke ses i det røde sand.