Udland

London-aktivister vil flyve med gummifigur af Trump

Ifølge en aktivist skal protesten spille på Donald Trumps psykologi i et forsøg på at ydmyge USA's præsident.

Når Donald Trump kommer på officielt besøg i næste uge i London, vil der vente USA's præsident en noget anderledes hilsen fra luften.

En gruppe aktivister i Storbritannien har nemlig fremstillet en seks meter høj oppustelig babylignende gummifigur af Donald Trump, der efter planen skal svæve over den engelske hovedstad den 13. juli under præsidentens besøg.

- Donald Trump er en stor, vred baby med et skrøbeligt ego og små hænder, siger aktivisterne i en erklæring og tilføjer:

- Han er også en racistisk demagog, der er en fare for kvinder, migranter og minoriteter og en dødelig trussel mod verdensfreden og det fremtidige liv på Jorden, lyder det.

Der er anmeldt adskillige demonstrationer i London allerede fra torsdag aften næste uge og hele fredagen, hvor den amerikanske præsident ventes at være i byen.

Borgmester giver grønt lys

Londons borgmester, Sadiq Khan, har givet sin tilladelse til flyvningen med luftballonen, men politiet og flykontrollen i storbyens lufthavne har endnu ikke givet grønt lys til happeningen.

Borgmesterkontoret har sagt god for, at aktivisterne kan sende figuren op i luften fra Parliament Square Garden, en offentlig plads nær parlamentet, så den efter planen kan flyve hen over Westminster.

- Borgmesteren støtter retten til en fredelig protest og forstår, at dette kan tage mange forskellige former, siger en talsmand for Sadiq Khan ifølge det britiske medie The Guardian.

Skal ydmyge Trump

En af personerne bag Donald Trump-ballonen er miljøforkæmperen Leo Murray.

Han forklarer til mediet, at tanken bag protesten er at spille på Trumps psykologi.

- Han er en dybt usikker mand, og hvis vi ønsker hans opmærksomhed, skal vi gøre noget, der ydmyger ham, forklarer han.

Præsidenten kommer efter planen til London den 13. juli, hvor det ventes, at han skal mødes med premierminister Theresa May og dronning Elizabeth.

Den 14. juli ventes Donald Trump at rejse videre til Skotland. Også her er der annonceret demonstrationer i både Glasgow og Edinburgh, skriver The Guardian.