Udland

Star Wars-figur blev lagt for had - 20 år efter sætter det stadig spor

Det præger stadig skuespilleren bag Jar Jar Binks, at hans karakter mødte så stor modstand.

Store hængende ører, øjne på stilke og en karakteristik orange farve dannede tilsammen 'Star Wars'-figuren Jar Jar Binks. 

Han var tiltænkt som et humoristisk bidrag, men da filmen 'Star Wars: Episode l - The Phantom Menace' havde premiere, blev figuren genstand for en massiv kritik fra både anmeldere og fans. Det skriver BBC.

Noget der fik alvorlige konsekvenser for den dengang 25-årige skuespiller Ahmed Best, der lagde stemme og bevægelser til den animerede figur. I et nyt tweet fortæller skuespilleren, at han ikke vidste, om han kunne leve videre. 

- Det er stadig hårdt

Den dag i dag bliver Jar Jar Binks stadig betragtet som en af de mest hadede filmkarakterer - ikke kun i 'Star Wars'.

Folk er kommet og har sagt: "Du har ødelagt min barndom"

Ahmed Best, skuespiller

Figurens tegneserieagtige fremtoning blev kritiseret for både at være fordummende og racistisk med en malplaceret caribisk accent.

Og det har sat sine spor hos Ahmed Best, der i dag er 45 år.

- For 20 år siden mødte jeg en modstand fra medierne, der stadig påvirker min karriere i dag. Det var her, jeg næsten gjorde en ende på mit liv. Det er stadig hårdt at snakke om det, skriver han på Twitter.

Han har ifølge BBC tidligere fortalt, hvordan han modtog dødstrusler og andre negative kommentarer.

- Folk er kommet og har sagt: "Du har ødelagt min barndom". Det er hårdt at høre for en 25-årig, sagde Ahmed Best dengang.

Støtte fra flere sider

Efter sit tweet har skuespilleren fået en masse hilsner fra fans og folk, der er glad for, at skuespilleren stadig er her.

Twitter-brugeren Ashley Marie Pauls minder også om at tænke, før man taler.

- Opslaget fra Star Wars-skuespilleren Ahmed Best knuser mit hjerte. Som fans er det vigtigt at huske, at vores ord/handlinger kan have en indflydelse. Jeg er så glad for, at du stadig er med os, skriver hun.

Også de, der heller ikke selv var tilhængere af den orange karakter, er påvirkede.

- Det er forfærdeligt at høre. Jeg er ikke den største Jar Jar-fan, men det betyder ikke, at jeg NOGENSINDE ville sende dødstrusler til ham, der lagde stemme til ham! Alt det bedste til dig, Ahmed, skriver Luke Mallia på Twitter.

Fik belønning for at overleve

Selvom det har været nogle hårde år, så er der særligt en ting, der holder skuespillerens humør oppe:

- Jeg overlevede, og nu er denne lille fyr min belønning for at overleve, skriver han til billedet af ham og hans søn.