Udland

Franske soldater såret i angreb i Mali

To civile er dræbt i Mali, og op til otte franske soldater skal være såret, oplyser en malisk regeringstalsmand.

Franske og maliske tropper er søndag blevet angrebet i den nordlige by Gao i Mali.

Det franske militær har bekræftet, at episoden har fundet sted og fortæller, at et antal civile er blevet dræbt, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

- Det har kostet et antal civile ofre, herunder børn. Den franske enhed er der taget hånd om, siger talsmand Patrik Steiger. 

Fransk militær kan ikke bekræftet et antal sårede blandt de franske tropper, men tidligere meddelte det maliske forsvarsministerium, at fire til otte franske soldater skulle være blevet såret.

Ifølge en lokal kilde skal angrebet være sket ved, at en bilbombe blev detoneret ved en malisk og en fransk patrulje. Patruljerne kom efterfølgende under beskydning. 

- Der var flere sårede blandt de franske soldater, der befandt sig i to køretøjer, der blev fuldstændig destrueret af eksplosionen. De blev evakueret til deres militærbase, siger en lokal militærkilde til Reuters. 

En anden militærkilde siger til nyhedsbureauet AFP, at soldaterne blev udsat for et bagholdsangreb.

Ifølge nyhedsbureauet AP har en underafdeling af den militante islamiske bevægelse al-Qaeda meddelt, at de har gennemført et selvmordsangreb på et militært hovedkvarter i Mali søndag.