SE KORTET: Så mange asylansøgere har de forskellige EU-lande taget

16x9

Der er meget på spil for EU-samarbejdet, når spørgsmålet om flygtninge og migranter torsdag igen skal diskuteres på et topmøde i Bruxelles.

Fordelingen af flygtninge og migranter i EU er et af de store stridspunkter, nĂĄr EU's stats- og regeringsledere mødes torsdag i Bruxelles. Og der er mange dagsordener.

Italien ønsker et andet system til fordeling af migranter i fremtiden, mens Tyskland vil af med nogle af de mange migranter, de allerede har modtaget. 

Men det bliver vanskeligt at overtale andre lande - heriblandt Danmark - til at tage imod dem. 

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, åbner dog noget overraskende i et interview i Financial Times for at tage nogle af de migranter, der opholder sig i Tyskland.

Her kan du læse TV 2-korrespondent Lotte Mejlhedes analyse af EU-landenes dagsorden ved topmødet i Bruxelles:

Det har EU-landene pĂĄ spil i slagsmĂĄlet om flygtninge og migranter

Stop for skibe med migranter

Et andet hovedpunkt er at fĂĄ sat en stopper for de mange skibe, der kommer over Middelhavet med migranter.

Formanden for det Europæiske Råd, Donald Tusk, foreslår, at der skal oprettes modtagecentre uden for EU, hvor flygtninge og migranter samles. Herfra kan de så forsøge at få asyl og opholdstilladelse.

Formålet med forslaget er, at ingen migranter skal have lov til at komme ind i EU, før de har fået opholdstilladelse i et EU-land.

Flygtningestrømmen i EU toppede i 2015, men er aftaget markant de senere ĂĄr. Herunder kan du se udviklingen i antallet af asylansøgninger og flygtninge i EU de seneste tre ĂĄr:

Antallet af asylansøgninger og flygtninge i EU i 2017

Antallet af asylansøgninger og flygtninge i EU i 2016

Antallet af asylansøgninger og flygtninge i EU i 2015