Udland

Fodboldhold forsvundet i thailandsk grotte

Der var adgang forbudt i grotten i en nationalpark i det nordlige Thailand, men en parkmedarbejder opdagede cykler parkeret ude foran.

Den thailandske flåde er nu blevet indkaldt i eftersøgningen af et helt fodboldhold bestående af 12 teenagedrenge og deres træner, der forsvandt lørdag eftermiddag, da de var på sightseeing i en grotte i nationalparken Thaluang-Khun Nam Nang Non i Chiang Rai-provinsen.

Ifølge CNN kravlede holdet ind ad en smal og 15 meter lang tunnel til grotten, men udgangen blev blokeret ved højvande, og fodboldholdet blev fanget, oplyser Kamolchai Kotcha fra nationalparken.

Eftersøgningsholdet har arbejdet uafbrudt i 24 timer, men eftersøgningen besværliggøres blandt andet af mørket i grotten.

- (Der er...) begrænset ilt i nogle områder i grotten, og regn har gjort arbejdet mere vanskeligt, oplyser Kamolchai Kotcha.

Parkmedarbejder opdagede cykler

Lige nu deltager medarbejdere fra nationalparken, det lokale politi og 17 specialsoldater fra den thailandske flåde i eftersøgningen. Samtidig er dykkere klar til at dykke ind i den smalle kanal, når vandet bliver klart nok.

Fodboldholdet blev meldt savnet lørdag eftermiddag, da en medarbejder i parken opdagede cykler parkeret ved indgangen til grotten, på trods af at der var adgang forbudt.

Grotten ligger i et populært område for lokale eventyrere og turister. Det nordlige Thailand er berømt for landets afsidesliggende og uberørte grotter, som tiltrækker turister fra hele verden.