Udland

522 immigrantbørn genforenet med forældre i USA

USA's grænsepoliti er begyndt arbejdet med at genforene børn og forældre, som de har adskilt ved grænsen.

Det amerikanske grænsepoliti under Department of Homeland Security har startet arbejdet med at genforene de børn og forældre, der under landets nultolerancepolitik er blevet adskilt ved hovedsageligt den sydlige grænse.

Ifølge Department of Homeland Security er 522 børn blevet genforenet med deres forældre, mens man stadig holder 2053 børn i centre.

16 børn yderligere forventes at blive genforenet med deres forældre inden for de næste 24 timer.

Børn placeret i store lejre uden forældre

Det sker efter, at USA's præsident Donald Trump onsdag, efter et tungt politisk pres fra både parlamentet og befolkningen, standsede den nultolerancepolitik, der bød grænsepolitiet at behandle alle illegale immigranter som kriminelle.

- Vi arbejder med relevante parter for at skabe kommunikationskanaler og arbejde for at genforene alle mindreårige og forældre eller værger via en veletableret genforeningsproces, skriver Department of Homeland Security.

Det udløste et ramaskrig, da det tidligere på måneden kom frem, at USA's grænsepoliti adskilte forældre og børn i tusindtal ved grænsen og placerede børnene i store, interimistiske lejre.

En lydoptagelse af desperate og grædende børn i en af lejrene satte ekstra pres på debatten, der dominerede de amerikanske og internationale medier.

USA's præsident Donald Trump hævdede længe, at han ikke kunne stoppe praksissen og at den var et resultat af lovgivning fra USA's kongres. Onsdag stoppede han så dog praksissen via en instruks han er fuldt ud bemyndiget til at give som præsident.