Udland

Medstifter af legendarisk metalband er død

Hans bror blev skudt på klos hold på scenen i 2004.

Medstifteren af et af historiens største metalbands, Pantera, er død. Det skriver bandet på sin officielle facebook-side. Vincent Paul Abbott, som sad bag trommerne i bandet, blev 54 år.

Hans agent har bekræftet dødsfaldet over for underholdningsmediet Billboard, men tilføjer, at der ikke foreligger flere detaljer om dødsfaldet lige nu.

Vinnie Paul, som han blev kaldt, er bror til guitaristen i bandet Darrell Lance Abbott, der gik under navnet ‘Dimebag’. Dimebags liv sluttede på dramatisk vis, da brødreparret turnerede med deres nye band ‘Damageplan’. Her blev han i Columbus, Ohio skudt på klos hold på scenen af en forhenværende marinesoldat. Tre andre personer blev dræbt og syv blev såret, inden drabsmanden selv blev skudt og dræbt af en betjent. 

Drabet gav genlyd over hele verden, og der blev spekuleret i, at marinesoldaten var vred over Panteras opløsning. Motivet er dog aldrig blevet slået fast.

Bandet nød stor succes

De to brødre skabte bandet ‘Pantera’ i 1981, men der skulle gå nogle år, før bandet blev en succes. Først da den kontroversielle forsanger Phil Anselmo kom til, ramte bandet den lyd, som førte til fire Grammy-nomineringer og landede hele ni album på Billboards top 200-liste. Heriblandt metalklassikerne ‘Cowboys from Hell’, ‘Vulgar Display of Power’ og ‘Far Beyond Driven’. Sidstnævnte røg sågar direkte ind på listen som nummer 1.

Pantera gik efter en række succesfulde år i opløsning i 2003, og der opstod en ond stemning mellem Abbott-brødrene og Phil Anselmo.

Brødrene lavede i stedet bandet Damageplan, og det var i den forbindelse, at guitaristen ‘Dimebag’ blev skudt og dræbt.

Herefter blev Vinnie Paul trommeslager i metalsupergruppen ‘Hellyeah’.

Vinnie Paul voksede op i Texas og har ved tidligere lejlighed fortalt, at hans inspiration kom fra de lokale ZZ Top og Stevie Ray Vaughan, ligesom han var begejstret for metalbands som Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss og Van Halen.

Tilbage fra Panteras storhedstid står nu kun bassist Rex Brown og forsanger Phil Anselmo. Sidstnævnte dukker op i offentligheden med jævne mellemrum i forbindelse med forskellige kontroversielle hændelser. Senest i 2016, hvor han sluttede sit show med en nazihilsen og et ‘White Power’-råb ud mod publikum.