Udland

USA's førstedame besøger lejre ved grænse til Mexico

Melania Trump har indledt et besøg i børnelejre ved den amerikansk-mexicanske grænse.

Den amerikanske førstedame, Melania Trump, har indledt et besøg på den amerikansk-mexicanske grænse. Det sker midt under en krise, hvor Trump-administrationen er blevet voldsomt kritiseret for, at børn er blevet adskilt fra deres forældre, når mexicanske familier er kommet illegalt ind i landet. 

Oplysningerne om Melania Trumps ankomst til grænsen stammer fra Det Hvide Hus, skriver Reuters. Førstedamen skal blandt andet besøge to interneringslejre for børn.

Lejrene indeholder en del af de mere end 2300 immigrantbørn, som er blevet adskilt fra deres forældre, efter at deres familier er kommet illegalt ind i USA. Førstedamen siger gennem sin talskvinde, at hun "hader" at se familier blive adskilt på grænsen.

Vakte opsigt

Melania Trump vakte opsigt, da hun for få dage siden sammen med tidligere førstedamer i skarpe toner tog afstand fra udviklingen ved grænsen. Kritikken fra Melania Trump var tilsyneladende en medvirkende årsag til, at præsidenten gav efter for pres og onsdag underskrev et dekret, som stopper for praksissen med at fjerne børn fra deres forældre.

 - Vi underskriver et dekret, som jeg anser for at være meget vigtigt, mens vi på samme tid er sikre på, at vi har en meget stærk grænse, sagde Trump, da han onsdag ændrede kurs efter et intenst pres fra hele det politiske spektrum i USA og megen kritik fra udenlandske regeringer. 

Videooptagelser af børn i store bure og lydoptagelser af grædende børn har udløst vrede hos mange grupper i USA - både i erhvervslivet, hos præster og menigheder og i borgerretsgrupper. Desuden har der været mange skarpe reaktioner i udlandet.

Samtidig fik ledende medlemmer af Donald Trumps republikanske parti torsdag udskudt en afstemning i Repræsentanternes Hus om et kompromisforslag til immigrationslove, som ellers var forhandlet på plads mellem to fraktioner af det repbulikanske parti, en moderat fraktion og en konservativ fraktion. Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) ventes afstemningen nu i stedet at komme til at finde sted fredag.