Udland

Løve slap løs i belgisk zoo

Personalet forsøgte to gange at bedøve løssluppen løvinde, men den endte med at blive skudt.

Personalet i Planckendael Zoologiske Have i den belgiske by Mechelen har skudt og dræbt en af havens løvinder, efter den var sluppet ud af sit bur og rendte rundt i haven. Det oplyser Planckendael Zoo på Twitter.

Planckendael Zoo ligger cirka 30 kilometer nord for hovedstaden Bruxelles.

- Efter to mislykkede forsøg på at bedøve den, blev vi nødt til at lade den undslupne løvinde aflive ved et skud. Gæster og personale var på intet tidspunkt i fare, skriver Planckendael Zoo.

Løvinden slap ud af sit bur torsdag morgen, hvor der ifølge Planckendael Zoo selv ikke var særlig mange gæster i parken, og rendte rundt løst rundt i fire timer.

- De få gæster, der var til stede blev med det samme evakueret og var aldrig i fare. En dyrlæge og politiet forsøger lige nu at bedøve løvinden, oplyste stedet på Twitter kort før klokken 11.

Gæsterne blev opfordret til at søge tilflugt i biler, busser og i havens restauranter, og løvinden har således hele formiddagen løbet rundt i haven. 

Løvinde sluppet ud efter menneskelig fejl

Ifølge det belgiske medie De Standaard har Planckendael Zoo selv oplyst, at årsagen til, at løvinden kunne slippe ud af sin indhegning, skyldtes en menneske fejl, der hurtigt blev opdaget, hvorefter gæster og personale blev evakueret.

De nærmere omstændigheder i forhold til, hvordan den kunne slippe ud, er endnu ikke kendt, men Planckendael Zoo har oplyst, at parken vil komme med flere oplysninger senere på dagen.

Det belgiske medie VTM citerer Planckendaels talskvinde for at sige, at løvinden nærmede sig en gammel togvogn, hvor flere besøgende havde søgt tilflugt. Togvognen kan tilsyneladende ikke aflukkes helt, og af den grund så man sig nødsaget til at skyde løvinden. 

På de sociale medier er der allerede nu ved at opstå en mindre hetz mod Planckendael Zoologiske Have for at have dræbt løvinden.

En Twitter-bruger skriver kort og godt:

- Skam jer!

Planckendael Zoo er igen åben for besøgende.