Udland

Trump vender 180 grader: - Vi vil holde familier samlet

Så sent som tirsdag langede Donald Trump ud efter Demokraterne, som han mente er skyld i problemet.

USA’s præsident, Donald Trump, har ved flere lejligheder forsvaret den amerikanske immigrationspolitik, der siden maj har betydet, at 2342 immigranter er blevet separeret fra deres børn, når de krydsede den amerikanske grænse ulovligt.

Metoden har medført kritik fra flere sider, blandt andet fra Donald Trumps egen kone, Melania Trump.

Nu tyder det på, at Donald Trump har taget kritikken til efterretning. Onsdag formiddag dansk tid sagde han nemlig, at han ville underskrive et direktiv, der skal sætte en stopper for proceduren med at separere børn fra deres forældre, når de krydser grænsen til USA illegalt.

- Vi vil holde familier samlet. Det er meget vigtigt. Jeg vil underskrive noget om kort tid, der vil sørge for det, sagde Donald Trump onsdag ved et pressemøde foran Det Hvide Hus.

Onsdag aften kom det frem, at Donald Trump har sat sin underskrift på direktivet. Her gentog han, at "det handler om at holde familierne sammen".

- Jeg kan ikke lide synet af familier, der bliver separeret, sagde han, men tilføjede, at hans administration vil "fortsætte sin "nultolerancepolitik".

Grådkvalte børn

Presset på Trump er steget den seneste uge, hvor billeder og lydfiler af grådkvalte børn, der er blevet fjernet fra deres forældre, er blevet offentliggjort på de sociale såvel som etablerede medier.

Lydfilen, der er offentliggjort af amerikanske medier, har øget presset på Donald Trump. Video: Rikke Museth Janniche

Både Mexico og Canada var tirsdag ude at tage afstand fra den udskældte immigrationspolitik.

Så sent som tirsdag langede Donald Trump ud efter Demokraterne, som han mente er skyld i problemet.

- De er ligeglade med kriminalitet og vil gerne have, at illegale migranter, uanset hvor slemme de måtte være, skal strømme ind og inficere vores land. De kan ikke vinde på deres forfærdelige politik, så de ser dem (migranterne, red) som potentielle vælgere, skrev han.

I en tale senere tirsdag gentog Donald Trump sit angreb på Demokraterne. Her argumenterede han for, at den udskældte adskillelsespolitik er et uundgåeligt resultat af "demokratisk støttede smuthuller i loven".

- Vi ønsker at have et storslået land. Vi ønsker at have et land med hjerte. Men når folk kommer herop, er de nødt til at vide, at de ikke kan komme ind. Ellers stopper det aldrig, fastslog præsidenten ifølge CNN.

Udlændingedebatten er øverst på dagsordenen

Den hårde linje mod immigration har været central for Donald Trumps politik siden valgkampen, og på tirsdagens pressemøde argumenterede han for, at landets sikkerhed kommer i første række.

Udlændingedebatten er i øjeblikket øverst på dagsordenen i Washington, hvor man afventer en ny lovpakke om strengere udlændingelove. Det er usikkert, om den stemmes igennem.

Ifølge avisen The Washington Post forsøger præsidenten at bruge adskillelsen af familier til at presse Demokraterne til at stemme for lovpakken i Kongressen.