Melania Trump kritiserer sin mands nye tiltag om immigration

Også den tidligere førstedame Laura Bush kritiserer den seneste udvikling ved grænsen mellem Mexico og USA.

Hun har været tavs meget af tiden som beboer i Det Hvide Hus.

Kun få gange har hun udtalt sig offentligt, og i maj var der endda spekulationer om, hvor hun var, efter hun ikke havde vist sig offentligt i 20 dage efter en operation.

Den her nul-tolerance-politik er ondskabsfuld. Den er umoralsk. Og den får mit hjerte til at briste

Laura Bush

Men nu tager USA's førstedame, Melania Trump, bladet fra munden og kritiserer Trump-administrationens nyeste immigrationspolitiske tiltag.

Tiltaget handler simpelt forklaret om, at familier, der krydser USA's grænse illegalt, skilles ad, hvis de fanges.

Og det har fået førstedamen til at reagere.

Via sin talskvinde, Stephanie Grisham, udtaler Melania Trump, at hun ”hader at se børn blive adskilt fra deres familier”.

Hun udtaler også, at ”vi er nødt til at være et land, der følger alle love”, men også et land, der ”regerer med hjertet”.

- Mrs. Trump håber, at begge sider af gangen (begge politiske partier) endelig kan gå sammen og blive enige om en succesfuld immigrationsreform, udtaler Melania Trump via sin talskvinde.

Familierne bliver splittet op, fordi USA's præsident Donald Trumps administration har indført nul-tolerance-politik over for immigranter.

Loven, Trump-administrationen bruger som hjemmel, har en del år på bagen, men den er ikke tidligere blevet brugt til at adskille forældre og børn.

Tidligere førstedame stemmer i

Den nuværende amerikanske førstedame står ikke alene om sin kritik af regeringens måde at håndtere immigranterne ved den mexicanske grænse på.

Den tidligere førstedame Laura Bush, der boede i Det Hvide Hus i årene 2001-2009, går på Twitter og i et indlæg hos Washington Post hårdt til regeringen.

- Jeg bor i en grænsestat. Jeg påskønner behovet for at beskytte vores internationale grænser, men den her nul-tolerance-politik er ondskabsfuld. Den er umoralsk. Og den får mit hjerte til at briste.

Sagen har også sendt mange amerikanere på gaden for at demonstrere. I weekenden gik mange på gaden ved en teltlejr i Texas, hvor nogle af de adskilte børn er blevet anbragt.

Flere demonstranter har angrebet det faktum, at den amerikanske justitsminister bruger Bibelen som forsvar for regeringens politik.
Flere demonstranter har angrebet det faktum, at den amerikanske justitsminister bruger Bibelen som forsvar for regeringens politik. Foto: Stringer / Ritzau Scanpix
De seneste dage har der været flere protester mod nultolerance-politikken.
De seneste dage har der været flere protester mod nultolerance-politikken. Foto: Stringer / Ritzau Scanpix

Minister brugte Bibelen som forsvar

Sagen tog i sidste uge en ny drejning, da den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, brugte Bibelen til at forsvare regeringens politik.

Jeff Sessions forsvarer praksis med at tage børn fra illegale immigranter ved grænsen til USA. Video: Peter Møller

Efter justitsministerens udtalelser kom Donald Trumps talskvinde, Sarah Huckabee Sanders, ud i en verbal konfrontation om sagen, da hun briefede journalister i Washington:

Sarah Huckabee Sanders i diskussion om børn, der tages fra deres forældre. Video: Peter Møller

- USA skal øjeblikkeligt standse denne praksis

Den nye amerikanske praksis med at adskille forældre og børn møder også stærk international kritik.

Ifølge FN's kontor for menneskerettigheder er USA i strid med de internationale konventioner.

- USA skal øjeblikkeligt standse denne praksis, sagde Ravina Shamdasani, der er talskvinde for FN, tidligere på måneden.

- Der er intet normalt i at tilbageholde børn. Det er aldrig i barnets interesse, og det er altid en overtrædelse af barnets rettigheder, sagde hun.

FN har informationer om, at den amerikanske praksis med at adskille børn fra deres forældre begyndte allerede i oktober 2017, og at hundredevis af børn på ned til ét år er blevet skilt fra deres forældre.