Trump afkorter uventet sit ophold i Singapore - her er hele tidsplanen

Blot 12 timer før det historiske topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un går i gang, har Det Hvide Hus meddelt, at Trump tager hjem før planlagt.

Tirsdag klokken 9.00 lokal tid - klokken 3.00 i nat dansk tid - mødes den amerikanske præsident Donald Trump med den nordkoreanske leder Kim Jong-un. Det historiske topmøde finder sted i Singapore. Her ankom Kim Jong-un søndag morgen dansk tid.

Donald Trump fulgte kort tid efter, og klokken 14.20 dansk tid landede Air Force One i Singapore med den amerikanske præsident, som kom direkte fra G7-mødet i Canada.

Ifølge de oprindelig planer fra Det Hvide Hus skulle Trump igen lette fra den militære lufthavn Paya Lebar i Singapore onsdag morgen lokal tid.

Men nu har Trump ifølge en meddelelse fra Det Hvide Hus afkortet sine rejseplaner med et halvt døgn, og han flyver hjem allerede tirsdag aften lokal tid.

Det Hvide Hus skriver i pressemeddelelsen, at "samtalerne mellem USA og Nordkorea er i fuld gang, og de forløber hurtigere end ventet", men er ellers ikke kommet med nogen begrundelse for fremskyndelsen af afrejsen.

De møder, som Det Hvide Hus hentyder til, drejer sig om de indledende møder mellem diplomater fra de to lande, som står på op til selve mødet mellem Trump og Jong-un.

Efter ændringen i afrejsetidspunktet ser Trumps tidsplan for tirsdag således ud i lokal tid. Tiderne i parentes er dansk tid.

  • Klokken 8.00 (2.00): Trump kører i kortege fra Shangri La Hotel.
  • Klokken 8.20 (2.20): Trump ankommer til Capella Singapore på øen Sentosa.
  • Klokken 9.00 (3.00): Trump og Jong-un hilser på hinanden.
  • Klokken 9.15 (3.15): Trump og Jong-un holder bilateralt møde kun i selskab med deres tolke.
  • Klokken 10.00 (4.00): Trump og Jong-un forsætter mødet der udvides med deltagelse af politikere og diplomater.
  • Klokken 11.30 (5.30): Trump og Jong-un deltager i en arbejdsfrokost.
  • Klokken 16.00 (10.00): Trump holder pressemøde.
  • Klokken 18.30 (12.30): Trump forlader øen Sentosa for at køre direkte til Paya Lebar Air Base.
  • Klokken 18.50 (12.50): Trump ankommer til Paya Lebar Air Base.
  • Klokken 19.00 (13.00): Air Force One letter med Trump om bord med kurs mod en militær base på Guam. Herfra skal Trump videre til Joint Base Pearl Harbor Hickam på Hawaii, inden ham torsdag morgen lokal tid atter er tilbage i Det Hvide Hus.
Dagen før det historiske topmøde mellem Trump og Jong-un, benyttede den nordkoreanske leder lejligheden til en sightseeing i Singapore.

Kim Jong-un nyder besøget i Singapore

Det ser til gengæld ikke ud til, at Kim Jong-un har planer om at forlade Singapore før tid. Tværtimod synes den nordkoreanske leder at være begejstret for opholdet i storbyen. I dag mandag benyttede han således lejligheden til at opleve Singapore som turist. 

Den nordkoreanske leder blev set smilende, da han gik ud til sin ventende limousine, der kørte ham til en park med futuristiske installationer, 'Gardens by the Bay', hvor han blandt andet så verdens største glasdrivhus og det største indendørs vandfald.

Kim Jong-un var i selskab med blandt andre Singapores udenrigsminister, Vivian Balakrishnan, som på Twitter lagde denne selfie op, hvor han poserer sammen med den storsmilende Kim Jong-un.