Nedtælling til topmødet – Singapore går amok i Trump-Kim-merchandise

Medieopbuddet er kolossalt forud for Donald Trump og Kim Jong-uns historiske møde. Og der er ikke sparret på noget – heller ikke merchandise.

Var det noget med en Kim Jong-un vifte?

Eller måske en Trump-Kim notesbog? 

Der er ikke sparet på noget til tirsdagens topmøde i Singapore mellem præsident Trump og Kim Jong-un – heller ikke merchandise til de pressefolk, der er kommet fra hele verden for at dække den historiske begivenhed.

Den gavepose, som alle journalister har fået udleveret, er da også lidt udover det sædvanlige og fyldt med notesbøger, vifter og vandflasker, hvor ansigterne af de to ledere er påtrykt.

Så kan man vifte lidt med Trump og Kim, når den tropiske varme bliver for trykkende.

Se her, hvad korrespondent Jesper Steinmetz har fået i gaveposen.

Journalisterne til topmødet i Singapore har fået en gavetaske fyldt med interessante ting. Video: Rikke Museth Janniche

Trump i 'The Beast'

Nedtællingen er i gang til det historiske topmøde, og Singapore er på den anden ende. Byen er ikke kun fyldt med topmødemerchandise, men også med journalister, politi, sikkerhedsfolk og diplomater.

Selvom de to statsledere endnu ikke har mødtes, bor de ikke mere end 800 meter fra hinanden. Ude foran begge hoteller er der konstant et kæmpe presseopbud, og TV 2 fik da også netop et glimt af en vinkende Donald Trump, da han kom kørende i sin konvoj tilbage til sit hotel efter dagens møder.  

- Trump sad i vogn nummer to i det, der bliver kaldt 'The Beast'. Det er sådan, at når han kører af sted i udlandet, så har han af sikkerhedsmæssige grunde altid to biler med sig, så man aldrig ved, hvilken en han sidder i, fortæller TV 2s USA-korrespondent, Jesper Steinmetz, der overværede præsidentens ankomst.

Journalister fra hele verden

Omkring 3000 pressefolk fra hele verden er kommet til Singapore for at følge det historiske møde, der finder sted tirsdag morgen lokal tid. Mødet har eftersigende kostet bystaten i omegnen af 20 millioner dollars og er blevet arrangeret på ganske kort tid, blandt andet på grund af præsident Trumps pludselige aflysning, der satte forberedelserne på pause.

Alt er dog veltilrettelagt, og sikkerhedsopbuddet massivt. Ifølge Asia Today er mere end 5000 politifolk sat ind rundt omkring i Singapore. Det mærker man også på hotel Shangri-La, hvor TV 2s hold bor. For at komme ind, skal man igennem flere sikkerhedsforanstaltninger og have sin bil undersøgt af politiet. Det skyldes, at en helt særlig og vigtig gæst også residerer her på hotellet, nemlig præsident Donald Trump.

Aftenen før for topmødet bruger han i sin suite, som han ikke har forladt, siden TV 2 så ham komme tilbage fra sit møde med Singapores premierminister.

Omvendt er Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, taget på sightseeing i Singapore, hvor han blandt andet besøger en spektakulær park med udsigt over hele byen.

Om ganske kort tid mødes de to endelig ansigt til ansigt på øen Sentosa Island – der meget passende betyder ”fred” på sanskrit.

Nedtællingen til det historiske topmøde her i Singapore er i gang.