Udland

Disney-chef stopper efter upassende opførsel

John Lasseter har instrueret Toy Story 1 og 2.

Animationschef i filmkoncernen Disney, John Lasseter, stopper ved årets udgang. Det skriver The Guardian.

61-årige John Lasseter tog orlov i november efter fokus på en række personalesager. Det kom her frem, at han fik flere af sine kolleger til at føle sig nedgjorte eller ubekvemme ved at give dem knus, som de ikke ønskede.

- Jeg har tænkt meget over den ledertype, jeg er i dag, sammenliget med den mentor og førerhund, jeg ønsker at være. Det er blevet synligt for mig, at nogle af jer har følt jer disrespekteret og ubekvemme. Det var aldrig min intention, oplyste han dengang.

Nye kreative udfordringer

Men ved årets udgang er det endeligt forbi, og det skyldes ifølge avisen "fejltrin" i forbindelse med hans opførsel. Indtil årets udgang vil John Lasseter fortsætte som konsulent. 

- Selvom jeg forbliver dedikeret til animationens kunst og inspireret af det kreative talent hos Pixar og Disney, har jeg besluttet, at afslutningen på dette år er det rigtige tidspunkt at begynde at fokusere på nye kreative udfordringer, udtaler han.

John Lasseter er blandt andet kendt for at være medstifter af Pixar Studios og har været en bærende kraft i udviklingen af Pixar-film. Han har desuden også selv været helt inde i filmskaberens rolle som instruktør af både Toy Story og Toy Story 2.

Sagen om John Lasseter tog fart i november 2017 i kølvandet på historien om den magtfulde filmproducer Harvey Weinstein, der blev beskyldt for seksuelt krænkende adfærd og seksuelle overgreb af en lang række kvinder.