Udland

Forsvandt sporløst for 19 år siden - nu skal danske hunde opsnuse ham

Den 36-årige svenske mand steg i 1999 ind i en bil, men er aldrig blevet set siden.

Danske politihunde skal hjælpe svensk politi i eftersøgningen af en mand, som forsvandt sporløst for 19 år siden efter en koncert.

I Danmark har politiet specialhunde, som er særligt trænede til at søge under jorden. Den teknik er de svenske politihunde ikke trænede i.

Derfor er det godt, at politiet kan samarbejde på tværs af landegrænser, fortæller Bo Lundqvist, der er chef for politiet i region Sydsverige, til det svenske medie Expressen.

- Vi har ingen hunde, der er uddannet i den teknik. Det er en type teknik, hvor hundeføreren løsner jorden en smule, så hunden kan snuse under jorden, forklarer Bo Lundqvist.

Forsvunden manager for et rockband 

Det er den 36-årige Lelle Hildenbrand, som de specialtrænede hunde skal finde.

Han arbejdede som manager for rockbandet Hammerfall og forsvandt den 25. januar 1999 i byen Sølvesborg i Sydsverige efter en koncert.

Som manager havde han i løbet af aftenen forladt koncerten for at mødes med arrangøren af en koncert i Kristiansstad, som de havde spillet to dage forinden - og hente 27.000 kroner som løn for den aften.

Vidne er dømt for tre mord

Personen, som Lelle Hildebrand mødtes med, var en dengang 22-årig mand, som senere er blevet dømt for tredobbelt mord og stadig afsoner en livstidsstraf.

Den 36-årige manager steg ind i den 22-åriges bil, en grå Subaru kombi, og er aldrig blevet set igen.

De danske hundes eftersøgning vil foregå den 19. og 20. juni i år.