Trump og Kim Jong-un skal mødes på dette luksushotel

Der er endnu ikke klarhed over, hvem der skal betale regningen for Nordkorea.

Når Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og USA's præsident, Donald Trump, mødes til et historisk topmøde om seks dage, bliver det på et luksushotel.

Det har Det Hvide Hus' pressesekretær, Sarah Sanders, offentliggjort på Twitter. Mødet kommer til at foregå på Capella Hotel på en lille singaporeansk ø ved navn Sentosa.

- Vi takker vores fantastiske værter for deres gæstfrihed, skriver hun på Twitter.

Kendt for golfbaner og dyre hoteller

Sentosa er normalt et sted for turister med hang til luksushoteller, og øen er også kendt for sine golfbaner, der ifølge AFP er blandt de bedste i Asien.

Luksushotellet lader dog ikke til at blive en udgift for den nordkoreanske delegation, som ifølge Washington Post har bedt andre om at betale deres regning for at deltage i det, der står til at blive det første møde mellem en nordkoreansk leder og amerikansk præsident.

Hvem skal betale?

Donald Trumps administration har oplyst, at man vil betale for egne udgifter, mens andre parter har meldt sig i debatten for at betale Nordkoreas del. Det drejer sig blandt andet om organisationen ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), der modtog Nobels Fredspris i 2017. 

- Et beløb fulgte med Nobels Fredspris, og vi tilbyder midler fra prisen til at dække omkostningerne til topmødet for at støtte fred på den koreanske halvø og for en atomvåbenfri verden, siger Akira Kawasaki, talsperson for ICAN, ifølge BBC.

Mødet den 12. juni er sat til at begynde klokken 03.00 dansk tid.