Hele Frankrig hylder heroisk 'spiderman' for at redde 4-ĂĄrig

En 22-årig mand fra Mali klatrede på spektakulær vis op ad en bygningsfacade i Paris.

De kunne næsten ikke tro deres egne øjne, de mange indbyggere, som tidligt lørdag aften tilfældigvis befandt sig pĂĄ Rue Marx-Dormoy i det 18. arrondissement i Paris.

Her, fire etager oppe, hang en 4-ĂĄrig dreng pĂĄ mystisk vis ud fra en altan, og beboere pĂĄ etagen forsøgte forgæves at hjælpe det lille barn.

Det lagde en 22-ĂĄrig indvandrer fra Mali, Mamoudou Gassama, straks mærke til. 

Han var egentlig blot pĂĄ vej til at mødes med sine venner og bekendte for at se Champions League-finalen i fodbold mellem Real Madrid og Liverpool. Men han reagerede lynhurtigt og begyndte at begive sig op ad bygningsfacaden.

Hjælper drengen i sikkerhed

Flere videoer i de franske medier viser, at den 22-ĂĄrige mand fra Mali har det, man mildt sagt kan karakterisere som 'Spiderman'-agtige evner.

Han trækker sig nemlig med ekstrem lethed op ad facaden - fra balkon til balkon - for til slut at nå frem til den lille dreng, der hænger i sine arme på ydersiden af bygningen, højt oppe i luften.

Da Mamoudou Gassama når op på siden af barnet, trækker han fluks drengen op over altanen og i sikkerhed.

Den usædvanlige heltedĂĄd er bestemt ikke gĂĄet ubemærket hen. Videoen af den malinesiske 'Spiderman' har spredt sig med ekspresfart pĂĄ sociale medier, og borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, har været blandt de første til at hylde Mamoudou Gassama.

PĂĄ Twitter takker Hidalgo blandt andet den 22-ĂĄrige for "hans tapre indsats, der reddede et barns liv". Borgmesteren har ogsĂĄ ringet til Mamoudou Gassama for personligt at takke ham.

- Han forklarede mig, at han var ankommet fra Mali for nogle mĂĄneder siden, og at han drømte om at skabe sig et liv her. Jeg sagde til ham, at hans heroiske indsats var et eksempel til efterfølgelse for alle indbyggere, og at byen Paris selvfølgelig vil hjælpe ham pĂĄ alle mĂĄder med hans plan om at slĂĄ sig ned i Frankrig, siger Anne Hidalgo ifølge Le Parisien.

 

Hele Frankrig hylder heroisk 'spiderman' for at redde 4-ĂĄrig

På besøg i præsidentpaladset

OgsĂĄ præsident Emmanuel Macron har anerkendt den akrobatiske redningsindsats og har inviteret Mamoudou Gassama pĂĄ besøg i Ă‰lysĂ©e-palæet. Dette besøg er netop overstĂĄet, og samtidig blev indvandreren fra Mali tildelt fransk statsborgerskab, skriver BBC.

Det vides endnu ikke, hvorfor den 4-årige dreng hang ud fra altanen på Rue Marx-Dormoy i den nordlige del af den franske hovedstad.Faderen til drengen er blevet afhørt af politiet og mistænkes for at have ladet sit barn være alene uden opsyn. Moderen til drengen var angiveligt ikke i Paris lørdag aften.

Mamoudou Gassama selv siger, at han tilfældigvis passerede bygningen, da han sĂĄ en større folkemængde forsamlet pĂĄ gaden, og at han handlede uden at tænke sig nærmere om.

- Mange af dem rĂĄbte, og der var biler, der dyttede. Jeg sĂĄ barnet hænge deroppe og være ved at falde ned fra altanen. Jeg gjorde det, fordi det var et barn. Jeg klatrede... Og gudskelov reddede jeg ham, siger den malinesiske 'Spiderman' til Le Parisien.