Udland

Asylskandale ruller i Tyskland - delstat skal gennemgå alle sager siden 2000

Ansatte er under mistanke for at have givet asyl til ansøgere, der ikke opfylder kravene.

En asylskandale ruller i Tyskland, hvor myndigheder er under mistanke for at have modtaget penge under bordet for at give asyl til udlændinge.

Den tyske anklagemyndighed er nu gået ind i sagen for at undersøge, om der er hold i anklagerne.

Og indenrigsministeren, Horst Seehofer fra CSU, har beordret stop for asylbehandling på de tyske udlændingemyndigheders regionale kontor i Bremen.

Ansatte på kontoret i Bremen er under mistanke for at have godkendt ansøgere, der ikke opfylder kravene om asyl i Tyskland, og i visse tilfælde at have modtaget beskikkelse.

I op mod 1200 sager har ansøgere ifølge anklagerne fået uberettiget asyl i Bremen fra 2013 til 2016.

Derfor efterforskes den tidligere chef for de regionale myndigheder og flere andre af den tyske anklagemyndighed.

Rykker ved troværdigheden

Siden 2014 er over 1,6 millioner flygtninge og migranter strømmet til Tyskland, og sagen rejser nu spørgsmål ved afgørelserne i mange af de asylsager, der har givet udlændingemyndighederne overarbejde.

- Der har været rigtig mange sager, og det er en myndighed, der på mange måder har knaget i fugerne. Den har været overbelastet. Så det her rykker ved troværdigheden af deres afgørelser, fortæller TV 2s korrespondent i Tyskland Uffe Dreesen.

Han fortæller, at myndighederne i forvejen var under kritik - også internt - for, at der blev sparet for meget op til den store flygtningebølge i 2015, hvilket har ført til, at der har rejst sig bunker af sager på asylbehandlernes skriveborde.

- Det er også i den fase, at de her afgørelser skulle være truffet i Bremen. Altså på et tidspunkt, hvor man havde ansat en hel masse folk for at få de her bjerge af sager ryddet af vejen, siger Uffe Dreesen.

Tilliden er brudt

Indenrigsminister Seehofer har beordret en redegørelse af alle godkendte asylansøgninger i Bremen siden år 2000.

- Tilliden til kvaliteten i asylprocedurerne og integriteten hos modtagecentret i Bremen er i stor stil brudt, lyder det i en udtalelse fra Seehofer.

10 andre afdelinger under Tysklands udlændingemyndighed (Bamf) granskes også, fordi de har godkendt flere asylsager end gennemsnittet, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Desuden er to advokatfirmaer under mistanke for at have deltaget i ulovlighederne, oplyser indenrigsministeriet ifølge AP.